Kunst-Zomerweken bij Het Pieck

Foto: Het Pieck

De zomerse weken vol kunst en creativiteit zijn weer in aantocht bij het Pieck. Schudt los die haren en kom dansen, ontdekken en creëren. Door de opzet van de dagen heb je écht de tijd om met volle aandacht te werken of juist veel dingen uit te proberen. Wat je ook kiest, genieten doe je zeker!

In week 30, de week van 25 juli, vindt de 1e KinderKunstweek van deze zomer plaats. De dag begint met een dansworkshop om lekker bij wakker te worden en, na een korte pauze, een workshop theater en muziek. Na de lunchpauze ga je in een beeldende workshop aan de slag. Je kunt de hele week komen en alle workshops volgen maar je bent ook voor een dagje welkom. Behalve je broodtrommel en een flesje water hoef je niets mee te nemen!

Ook dansen met Wilmie gaat van start (met Wilmie dans je de hele zomer!) Haar aanbod is deze week op maandag 25 juli en 1 augustus en bestaat uit ‘dans je vrij’ en ‘Los op Latin’.

Verzet je zinnen en voel je vrij
In week 34, de week van 22 augustus, wordt de 2e KinderKunstweek gehouden. Daarnaast zijn er Tai Chi workshops waarbij je op ontspannende wijze werkt aan balans tussen lichaam en geest. Met Wilmie dans je op dinsdag 23 en 30 augustus met ‘Dans je vrij’, ‘Los op Latin’ en ‘Dans & Balans’.

Heb je zin om je te verdiepen in de kunst van het steenhouwen? Dan hebben we iets speciaals! Paul Funcken laat je kennismaken met de spannende combinatie van steen en glas. Je gaat snijden, chippen, slumpen, en (tack) fusen oftewel experimenteren en ontdekken met alledaags glas zoals vensterglas, flessen en potten. Het onderzoek is hierbij belangrijker dan het resultaat. Maar je kunt natuurlijk ook ‘gewoon’ werken in steen en je een week lang focussen op je beeld!

Veronica Vaes geeft deze week ‘het blauwe landschap’, de zomerworkshop textiel. Je wordt meegenomen naar de wereld van indigoblauw, de wereld van de Oriënt. Geïnspireerd door de Japanse textiel kunstenaar Kubota en zijn kunst van het afbinden (Shibori) ga je vormgeven vanuit de ‘lege ruimte’. Al werkend vanuit het hier en nu richt je je op de eenvoud van een lijn, een vorm. Je leert het betoverende proces van werken met de indigo kleurstof en je oefent aandachtig de beginselen van Kubota zijn werk.

De kunst-zomerweken vinden plaats bij Kunstencentrum het Pieck aan het Anton Pieckplein in Drunen. Aangezien het aanbod nog groeit en bloeit is het goed de website en sociale media in de gaten te houden voor het actuele aanbod. Opgeven kan via www.hetpieck.nl

Heeft u een specifieke vraag over het aanbod? Per mail ([email protected]) zijn de medewerkers van het Pieck het makkelijkst bereikbaar. We zien je graag tijdens de kunst zomerweken!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen