Ruim 8.000 buren delen een maaltijd tijdens Week van de Buurttafel

Foto: Week van de Buurttafel

Een hapje eten met de buren om ze beter te leren kennen, het lijkt een simpele gedachte maar het is er een die veel verschil kan maken in het contact tussen buren. Komende week, tussen zaterdag 18 juni en zondag 26 juni, vindt de eerste editie van de Week van de Buurttafel plaats. Op verschillende plekken in het land worden er door buren buurttafels georganiseerd.

Er is door meer dan 400 buren gehoor gegeven aan de oproep van Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt, om een buurttafel te organiseren. De sterkste en leukste buurten zijn tenslotte die plekken waar buren elkaar kennen en opzoeken om iets voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk delen meer dan 8.000 buren tijdens de jaarlijks terugkerende Week van de Buurttafel een hapje of drankje met elkaar.

Heel Nederland aan tafel
Het gedachtegoed achter het Week van de Buurttafel-initiatief is dat buurtgenoten elkaar voortaan gemakkelijker weten te vinden voor informatie of hulp. Volgens een eerder Nextdoor-onderzoek bleek bovendien dat 7 op de 10 leden ook vindt dat samen eten gezellig is en mensen met elkaar verbindt*. En bijna een kwart gaf ook aan dat samen eten een goede manier kan zijn om een betere binding met buurtgenoten te krijgen (39%).

“Wij zijn ontzettend blij dat zoveel buren in Nederland elkaar deze week aan tafel ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Met 400 organisatoren van buurttafels door heel Nederland kunnen we opmaken dat er een sterke behoefte aan onderling contact tussen buren is. Dit contact was er de afgelopen twee jaar een stuk minder en maakte het voor buren, waaronder veel nieuwkomers, ook lastig om iets op te bouwen. Aangezien samen eten verbindend werkt, leek ons dit een mooie manier om mensen samen te brengen – en met succes!”, aldus Michel Visser, Head of Community Nextdoor Nederland. “De Week van de Buurttafel is een jaarlijks terugkerend initiatief en deze succesvolle eerste editie inspireert ons om volgend jaar nog meer buurttafels te organiseren, zodat we ook in de toekomst met buurtbewoners blijven bouwen aan sterke, sociale en inclusieve buurten.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen