Getrouwd? Eerste kind? Verhuisd? Met pensioen? Dan zoeken we jou

Foto: Anton van Tuyl

Met veel enthousiasme hebben een tiental vrijwilligers met plezier in het schrijven zich verenigd in het Heusdens Schrijverscollectief. Schrijvers, een fotograaf en een redacteur gaan samen aan de slag met het schrijven van een boek rondom het thema: Een nieuw begin. Zij willen graag verhalen horen van mensen uit Heusden die willen vertellen over een gebeurtenis in hun leven die symbool stond voor een nieuw begin.

Ieder mens heeft momenten in zijn leven die een nieuw begin markeerden, soms groots zoals een geboorte, huwelijk of overlijden. Maar het kan ook een kleinere gebeurtenis zijn die een grote verandering teweeg heeft gebracht in iemands leven. En naar zulke momenten, groot of klein, is het Heusden Schrijverscollectief op zoek. En nog meer naar mensen uit Heusden die daarover willen vertellen. Aan de hand van interviews gaan de schrijvers met deze mensen, we noemen ze vertellers, in gesprek. Met die gegevens wordt een verhaal geschreven, met mooie foto’s erbij.

De achtergrond van dit initiatief? De Bibliotheek Heusden heeft in 2021 het project Levensboek overgenomen van Stichting Ontmoeten en wil daar graag een vervolg aan geven. En dat gaat het Schrijverscollectief Heusden nu doen. Waar voorheen het hele leven van een verteller centraal stond, zal er nu een boek komen rondom het thema ‘een nieuw begin’. De verwachting is dat het boek in de zomer van 2023 zal uitkomen, tegelijk met de verhuizing van de bibliotheek in Drunen naar de Voorste Vennen.

De vrijwilligers die het boek gaan schrijven zijn allen amateurs. Sommigen hebben al eerder meegedaan met het net genoemde Levensboek. Anderen hebben als trouwambtenaar ervaring met het schrijven van een trouwrede of schrijven regelmatig artikelen in dit Weekblad en op internet. Maar in ieder geval delen ze allemaal de interesse in het leven van een ander én enthousiasme voor schrijven. Vorige week hebben zij een eerste workshop gevolgd, waarin vooral het interviewen centraal stond. Later zal er ook nog een workshop volgen rondom schrijven. Wie weet wordt dit project voor de schrijvers zelf ook een nieuw begin?

Ben jij iemand of ken jij iemand die ook zo’n nieuw begin heeft gemaakt en daar over wil vertellen, dan is het Heusden Schrijverscollectief op zoek naar jou. Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met het Schrijverscollectief Heusden via [email protected] of 0416-219002.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen