Motie tegen gebruik van vervuilde grond in kwetsbare gebieden

Foto: Vlijmens Lint

CDA Heusden neemt met steun van GL/PvdA, DMP, D66 en Heusden Verbindt het voortouw met motie tegen gebruik van vervuilde grond in kwetsbare gebieden. CDA Heusden heeft eerder al aangegeven voor behoud van de Spoordijk in de Baardwijkse Overlaat te zijn en deze niet te vervangen door een betonnen brug.

Zo hebben vertegenwoordigers meegedaan aan een manifestatie en is een CDA-statenlid op locatiebezoek geweest. De gemeente Heusden is voornemens om vervuilde grond met klasse “industrie” van de af te graven Spoordijk en andere locaties te gaan gebruiken bij de GOL plannen in Vlijmen-Oost.
Hierover is de wethouder tijdens de informatievergadering stevig aan de tand gevoeld. De wethouder kon in de beantwoording van de vragen van CDA Heusden niet de zorgen over de gevolgen van het gebruik van vervuilde grond in de buurt van kwetsbare gebieden wegnemen.

Zo maakt CDA zich ernstig zorgen over de kans dat zware metalen zoals Chroom en Zink door uitspoeling verspreid worden en zelfs in het grondwater terecht komen. Uitspoeling kan zowel plaatsvinden door neerslag als door het bergen bij hoog water.

Gesteund door bovengenoemde partijen was een motie voorbereid om te voorkomen dat vervuilde grond binnen de kaders van de wet in kwetsbare gebieden gebruikt zou worden. CDA Heusden is van mening dat vervuiling niet nog verder verspreid hoeft te worden en dat een schone leefomgeving belangrijk is. Na de toezegging van de wethouder om nader onderzoekte verrichten en alle vragen te beantwoorden is de motie voorlopig aangehouden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen