Rijkswaterstaat stelt woensdag 3 augustus hitteprotocol in voor pechhulp

Foto: Pixabay

Woensdag wordt het weer een behoorlijk hete dag en daar houdt Rijkswaterstaat rekening mee. Zo wordt er onder meer sneller werk gemaakt van pechhulp. Rijkswaterstaat stelt vanaf woensdag 10.00 uur een hitteprotocol in vanwege het warme weer. Automobilisten met pech langs de weg worden dan sneller geholpen. Volgens het KNMI kan de temperatuur oplopen tot zo’n 33 graden. Rijkswaterstaat wil voorkomen dat mensen te lang stil komen te staan in de hitte.

Het asfalt kan woensdag vanwege de hoge temperaturen namelijk warmer aanvoelen. Daarom worden woensdag auto’s sneller van de weg gehaald. De verkeersdienst verplaatst daarnaast iedereen, ook gestrande automobilisten die veilig langs de weg staan, naar een benzinestation of een andere locatie met voorziening. Reizigers die de weg op gaan wordt geadviseerd om een flesje water mee te nemen en een paraplu tegen de felle zon.

De kans bestaat dat het juist vanwege de hitte extra druk wordt voor de Wegenwacht. Dat was in augustus 2020 ook al het geval. Toen waren er vooral veel auto’s met koelingsproblemen. Overigens was het toen ook druk vanwege veel in Nederland blijvende vakantiegangers.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen