Buurtbemiddeling Heusden verslaat landelijk gemiddelde

Foto: Pixabay

In het nieuws is regelmatig te zien hoe een burenruzie behoorlijk uit de hand kan lopen. Een effectieve wijze om conflicten op te lossen, is de inzet van Buurtbemiddeling. Dit is een initiatief waarbij getrainde vrijwilligers samen met de betrokken partijen op zoek gaan naar een oplossing. In 2021 heeft Buurtbemiddeling Heusden 51 aanmeldingen ontvangen waarvan 93% met een positieve uitkomst is afgesloten. Een knappe prestatie in vergelijking met het landelijk gemiddelde van 70%!

Buurtbemiddeling
Samen met de betrokkenen op neutrale wijze zoeken naar een oplossing: dat is de aanpak van Buurtbemiddeling Heusden. En dat werkt! De bemiddelaars zijn niet op zoek naar de waarheid, maar naar een oplossing. Na het recordjaar 2020 met 83 meldingen in Heusden is het aantal meldingen in 2021 weer ongeveer gelijk aan 2019. Geluidsoverlast is zowel landelijk als in de gemeente Heusden de belangrijkste oorzaak van een burenconflict. Naast een doorverwijzing van bijvoorbeeld de politie of de woningbouwvereniging kunnen inwoners uit de gemeente Heusden zich ook gratis aanmelden bij Buurtbemiddeling. Uit de cijfers van 2021 blijkt dat meer en meer inwoners rechtstreeks contact hebben opgenomen met Buurtbemiddeling.

Op zoek naar buurtbemiddelaars
Monique van Boven Kaarsmaker is coördinator van Buurtbemiddeling Heusden en trots op de geleverde prestaties van de 12 vrijwilligers in het project. “Natuurlijk willen we dit geweldige slagingspercentage in 2022 evenaren. Maar er ligt ook een uitdaging in het werven van nieuwe vrijwilligers die als buurtbemiddelaar aan de slag willen.” Elke nieuwe bemiddelaar krijgt een uitgebreide training aangeboden en met regelmaat zijn er nieuwe trainingen beschikbaar. Het is niet alleen ontzettend leerzaam, het concreet helpen van mensen en vervelende situaties positief afsluiten geeft ontzettend veel voldoening!”

Heeft u een probleem met de buren of heeft u interesse om als buurtbemiddelaar uw buren te helpen? Neem dan contact met ons op via www.bijeenheusden.nl/zorg-en-veiligheid/buurtbemiddeling/, mail: [email protected] of bel naar 06 – 836 929 42.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen