Zomerschool wandelde, bezocht Oerlemans en bakte worstenbroodjes

Foto: Zomerschool

De werkgroep heeft dit jaar hard gewerkt en is tot een schitterend programma gekomen. Wat te denken van: bezoek aan het nieuwe schoenmuseum, kamp Vught, geniemuseum, tattooshop, de workshops koken, worstenbroodjes bakken, bloemschikken, de wandelingen en de fietstochten, bezoeken aan bedrijven, een geweldige artiest bij de muzikale middag. 

Onderstaande een verslag van wandeling in natuurgebied Pax in Elshout, bezoek in Giessen bij Oerlemans Plastic en samen worstenbroodjes bakken bij bakkerij Vermeulen

Wandeling natuurgebied Pax Elshout
Met een waterig zonnetje, wat later overging in motregen, verzamelden 18 deelnemers zich om onder begeleiding van gids Peter vd Velden, een wandeling te maken door een stukje natuur tussen Elshout en Heusden.Het vanouds moerasgebied Pax, heeft een rijke flora en fauna waarover Peter met veel passie en details wist te vertellen.Hoe een  Eendenkooi zijn werking doet wordt er goed zichtbaar en Peter gaf er uitleg bij. Een heel aangename en leerzame wandeling, waar alle deelnemers enthousiast over waren.

Oerlemans Plastics in Giessen
Bezoek aan de andere vestiging van Oerlemans Plastics: het bedrijf OTC Oerlemans Technology Centre op het bedrijventerrein in Giessen. In Genderen wordt de plastic folie geblazen en in Giessen wordt de folie full colour bedrukt en geconfectioneerd.
De grote groep deelnemers (ca. 35 personen) werd ontvangen met koffie/thee en een gebakje. Hierna volgde een presentatie, ondersteund door beelden, door directeur Johan Kranenbroek, waarin hij uitleg gaf over de werkwijze van het bijna 50 jarige  moderne bedrijf.
Ingegaan werd ook op duurzaamheid, hergebruik, milieu. Oerlemans doet er alles aan om zo innovatief en  efficiënt in deze onderdelen te werken. Ze blijven groeien en kunnen daarom ook nieuwe werknemers gebruiken.
We zijn in groepen door het bedrijf rondgeleid (in speciale jassen en haarkapjes op) en kregen veel te horen over de productie van de verschillende bedrukte plastics. Als afsluiting van deze warme dag werd nog een verkoelende frisdrank aangeboden en konden nogmaals de vragen worden beantwoord. Bij het afscheid werd iedereen nog verrast met een tas vol producten gefabriceerd door Oerlemans Plastics

Worstenbroodjes bakken bij Pieter Vermeulen
In de wijde omgeving o.a. bekend om zijn Brabantse worstenbroodjes.
2 groepen van 9 personen hebben broodjes en worstenbroodjes gebakken onder leiding van  Pieter Vermeulen. We werden ontvangen met koffie en thee en een appelflap. Na uitleg van de gastheer maakte iedereen 5 broodjes en 5 worstenbroodjes.
Toen was er voor iedereen frisdrank en de dag werd afgesloten met een glaasje Schrobbelér. Alle deelnemers waren enthousiast en gingen met lekkere baksels huiswaarts.
Het was een geweldige middag.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen