Wandel- en fietsweekend bij Heemkundekring Onsenoort

Foto: Heemkunde Onsenoort

We weten uit ervaring, dat je al wandelend het meeste ziet en dat je door de aanwijzingen van een gids nu wel gaat zien, wat je daarvoor nooit is opgevallen. Een wandel- en fietsweekend op zaterdag 17 en op zondag 18 september, gratis aangeboden voor iedereen (ook niet leden), die hieraan mee wil doen, past dan ook helemaal in de viering van het 75-jarig bestaan van de heemkundekring.

Omdat het een jubileumactiviteit is, is de aanpak wel wat anders dan anders. We lopen geen ronde door een kern of een buitengebied, maar we lopen allemaal naar hetzelfde eindpunt: het Patronaat in Nieuwkuijk. Het vertrek is steeds om 14.00u, de aankomst rond 16.00u, waarna we met elkaar nog kunnen napraten onder het genot van een door de jarige heemkundekring aangeboden drankje en wie weet ook een hapje. Daarna moet je natuurlijk ook nog terug. Voor dat vervoer zorgt de organisatie, maar de deelnemers, die wegbrengen naar het vertrekpunt en/of ophalen bij het Patronaat zelf kunnen regelen, nodigen we graag uit dat dan ook te doen.

Het is een heemkunde activiteit, dus zullen onze gidsen tijdens de wandelingen regelmatig stilstaan bij elementen uit onze rijke cultuurhistorie. Om de groepsgrootte beperkt te houden tot 20 tot 25 deelnemers, vragen we om je vooraf in te schrijven door een berichtje aan [email protected] of te bellen naar 06-57324970 met vermelding van de gewenste dag en route. Zowel op zaterdag als zondag meewandelen mag natuurlijk gerust, graag zelfs.

Wandelaars kunnen kiezen uit de volgende routes.

  1. Buitengebied Heidijk Vlijmen met Bert van Opzeeland; vertrek vanaf de Venkantbrug
  2. Vlijmen met Adrie Verboord; vertrek Meliestraat-Voordijk-Molenhoek
  3. Haarsteeg met Tonnie en Fried van Bokhoven;vertrek pad aan noordkant van de Haarsteegse Wiel (bij de bootjes)
  1. Elshout met Toon Groot; vertrek vanaf de kapel in de Kapelstraat
  2. Drunen met Harrie van Delft; vertrek Raadhuisplein
  3. Nieuwkuijk met Henk Roestenburg vanaf het Patronaat.

Fietstochten op zaterdag 17 en zondag 18 september
Niet alle kernen liggen op loopafstand van het Patronaat in Nieuwkuijk. Die kernen kunnen echter wel fietsend Nieuwkuijk bereiken. Op zaterdag is Theo Buijs de gids, op zondag is dat Gien van Wijk. De deelnemers krijgen persoonlijk bericht over de plaats van vertrek: Doeveren of Hedikhuizen.

Heemkundekring Onsenoort hoopt, dat dit aanbod tot een mooie bezetting van alle routes zal leiden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen