CDA Heusden: Eindelijk besluit voor Drietrompetterstraat

Foto: CDA Heusden

Eindelijk komt er een einde aan de overlast en onveilige situatie die door vrachtwagens veroorzaakt wordt in de Drietrompetterstraat. In het Brabants Dagblad van 24 november is te lezen dat het college van Heusden binnen enkele weken het besluit zal nemen om de Drietrompetterstraat af te sluiten voor zwaar vrachtverkeer.

Eerder deze week stond de vertegenwoordiger van de bewoners van deze straat nog bij de Raad van State om de gemeente Heusden te dwingen een besluit te nemen.

CDA Heusden heeft de situatie de afgelopen jaren actief gevolgd en hier vele kritische vragen over gesteld aan het college. Met het besluit om deze smalle, doodlopende straat in de Vesting af te sluiten voor vrachtverkeer volgt het college hun advies om te handelen in het algemeen belang. CDA Heusden is blij met dit collegebesluit dat van voortschrijdend inzicht getuigt, maar betreurt de jarenlange procedures en zelfs rechtszaken van burgers die hiervoor nodig waren.

Door het besluit in de vorm van een pilot uit te voeren kunnen onderzoeksgegevens verkregen worden voor de gewenste herinrichting van de Vismarkt. Volgens de visie van CDA Heusden is de Vismarkt van ons allemaal. Een centraal en gezellig ontmoetingspunt voor bewoners met ruimte voor ondernemers en bezoekers die komen genieten van de cultuurhistorische omgeving.

CDA Heusden staat midden in de samenleving. Heeft u het idee dat u tegen een bestuurlijke muur oploopt of krijgt u geen reactie? Aarzel dan niet en neem contact met hen op. Met het algemeen belang als leidraad helpen zij u graag.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen