Word Noord- Brabant het nieuwe thuis voor Berit uit Estland?

Foto: High School

De rustige Berit heeft de moed om op uitwisseling te gaan. Na de middelbare school gaat ze naar de politieacademie om op jacht te gaan naar inbrekers want voor haar is eerlijkheid belangrijk. Wie wil zo’n kanjer nou niet in huis.

Vanaf augustus tot de zomervakantie 2024
Eind augustus 2023 is het voor Berit zover: zij komt naar Nederland. Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Een moedige stap op weg richting volwassenheid. Berit gaat een klein jaartje meedraaien in het voortgezet onderwijs in Nederland en wonen bij een gastgezin. Berit kijkt er enorm naar uit en wil graag onze Nederlandse cultuur en mentaliteit leren kennen. Er is alleen één probleem voor Berit, zij heeft nog geen gastgezin. Zonder dit gastgezin mag Berit niet naar Nederland komen. Leert zij dus niets van hoe wij in Nederland met elkaar omgaan of hoe lekker haring en drop is. Maar leren wij ook niet hoe geweldig bottenbakken is. Een gemiste kans dat zal iedereen beamen. Daarom de vraag: ‘Bij welk gastgezin mag de behulpzame Berit tot de zomervakantie 2024 komen wonen? In de video stelt Berit zich al even voor.

 “Ik wil graag nieuwe dingen ontdekken en leren, ik denk dat Nederland hier perfect voor is.”

 Quote van haar moeder: “Berit is altijd eerlijk, moedig en empathisch.”

Talenkennis: Estisch (moedertaal) Engels (uitstekend) Duits (goed)
Interesses: Tekenen Gamen Fotografie Muziek luisteren Sport kijken
Eigenschappen: Creatief EerlijkOpen BeleefdLuisterend oor

Berit in het kort:

  • Pottenbakken is mijn favoriete hobby. Het is erg leuk om te doen en ik kan op deze manier voor iedereen persoonlijke cadeaus maken.
  • Ik speel graag online spellen, vooral als het fantasie spellen zijn.
  • Soms kan ik wat te diep in mijn videospelletjes zitten, maar vind het ook heerlijk om lekker naar buiten te gaan voor een wandeling.
  • Schaatsen vind ik echt superleuk. Ik hoop dit in Nederland veel te kunnen doen.
  • Dol op mijn katten, maar kom niet aan met spinnen, want daar ben ik heel erg bang voor.
  • Later hoop ik naar de politieacademie te gaan.

Hoe word ik gastgezin?
Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de scholier. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Zolang je maar enthousiast bent en open staat voor een interculturele ervaring. Gedurende de uitwisseling wordt het gastgezin en de scholier begeleid door één van onze Local Coordinators. Verder organiseert Travel Active events voor scholieren en gastgezinnen. Als gastgezin zorg je alleen voor kost en inwoning voor de scholier. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active of voor de scholier zelf.

Meer informatie?
Willen jullie Berit een warm thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team via 085 2224810 of [email protected].

Op de website vind je meer informatie over het worden van gastgezin!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen