Ontsnapt edelhert zorgt voor opschudding in Drunen

Vrijdagmorgen heeft een ontsnapt edelhert een groot deel van Drunen op stelten gezet. Nadat er een poging was gedaan om het dier te verdoven. Het dier kwam uiteindelijk terecht in het centrum, waar het dwars tussen de marktkramen door rende en het hele verkeer ontregelde.

Omstanders wisten het hert in te sluiten. Een dierenarts probeerde het dier vervolgens te verdoven met een verdovingspijl, vertelt een medewerker van dierenambulance Brabant Noordoost. “Als het pijltje eenmaal in zijn kont zit, duurt het even voordat het begint te werken. Maar door het prikje schrok het hert en vluchtte het weg.”

Het kwam vervolgens middenin het centrum terecht. Daar rende het tussen de marktkramen door, langs de friettent en de bibliotheek. Het zorgde voor flink veel chaos, want het verkeer in de omgeving stond door toedoen van het ontsnapte hert overal vast. Omstanders hebben het dier uiteindelijk kunnen vangen en op een oprit vastgezet. Inmiddels begon de verdoving te werken en viel het dier op de grond.

Zo kon de hinde geen kant meer op en viel het uiteindelijk in slaap. Verdoofd is het hert uiteindelijk veilig naar een opvang in Helvoirt vervoerd. ‘In de opvang kan ze bijkomen van haar stadswandeling door Drunen’, besluit de dierenambulance.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen