Lezing: de rol van nachtvlinders in de natuur

Foto: NMVH

Op 24 april organiseert de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) een lezing over de rol van nachtvlinders in de natuur. Locatie is buurthuis De Mand, Jan Steenstraat 2 te Vlijmen (Vliedberg). De lezing wordt gegeven door Pieter Breugel, start om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uur. De toegang is gratis! Wel graag aanmelden via [email protected] .

Bij nachtvlinders denken we al snel aan wild fladderende bruine motten. Natuurlijk zijn er wel een paar bij. Maar de vormrijkdom, kleurenpracht en interessante leefwijze maken een nadere kennismaking met nachtvlinders tot een bijzondere ervaring. Ze vliegen trouwens lang niet allemaal ‘snachts. En zonder nachtvlinders en hun rupsen, geen vleermuizen en ook geen voedsel voor jonge vogels.

Over de meer dan 2000 soorten die ons land rijk is houdt Pieter van Breugel uit Veghel een boeiende lezing. Het is geen lezing door een expert, maar door een liefhebber, die steeds probeert iets van de leefwijze van de nachtvlinders over te brengen. In een aantal gevallen heeft hij de vlinders zelf gekweekt.

Mooie foto’s en een luchtig verhaal openen een nieuwe wereld voor u. Zo maakt u kennis met het leven van de spinners en de spanners, de pijlstaarten en de uilen, nachtpauwogen en beervlinders.

Na een inleiding waarin u kennis maakt met een aantal microvlinders en hun leefwijze, komen de macrovlinders aan bod die worden geordend naar hun verschillende families. Zo maakt u kennis met het leven van de spinners en de spanners, de pijlstaarten en de uilen, nachtpauwogen en beervlinders. Alleen al hun rupsen zijn wondertjes op zich. Dit is een avond om niet thuis te blijven! Van harte aanbevolen.

In het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’ richt de NMVH zich op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Noord-Brabant, de Gemeente Heusden en Buurt Bestuurt op de Vliedberg.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen