De Zonnebloem, afdeling Drunen-Elshout bracht een bezoek aan de Keukenhof

Foto: Zonnebloem

Maandag 8 april was het al vroeg in de morgen een flinke drukte op het Anton Pieckplein in Drunen. Om 9.00 uur stonden er twee bussen klaar om de ruim 70 gasten vrijwilligers en scholieren richting Lisse te brengen. De Keukenhof was de eindbestemming.

Daar aangekomen, staken de leerlingen van het d’Oultremontcollege meteen de handen uit de mouwen. Voor alle gasten een rolstoel ophalen en zorgen dat iedereen daarin kwam zitten. Prachtig om te zien hoe de leerlingen dat oppakten: meteen contact zoeken met de gast, heel zorgzaam en goed luisteren naar de wens van de gast. Chapeau voor de jeugd!

De Keukenhof liet zich in alle pracht en praal zien aan de talrijke bezoekers. (Op een gewone doordeweekse dag komen er 30.000). De gasten genoten geweldig en keken hun ogen uit bij al dat moois. Iedereen had een lunchpakket gekregen met allerlei lekkere dingen en tijdens de wandeling bepaalde iedereen zelf waar ze dat wilden opeten. Niet alleen de prachtige creaties met tulpen, waren echte kunstwerken, maar zeker ook het vele moois dat in de hallen te zien was. Rond 4 uur vertrokken we weer richting Drunen. Na een ritje langs de bollenvelden, kwamen we in kilometerslange files, zodat we pas rond half 7 terug waren in Drunen. Iedereen kreeg nog een lekker warme pizza mee, zodat niemand thuis nog voor het eten hoefde te zorgen. Een zeer geslaagde dag, mede door de inzet van de jeugdigen.

Enkele reacties van leerlingen: “ik heb hele levensverhalen gehoord en vond die prachtig”, “nog nooit in de Keukenhof geweest, maakte veel indruk op mij”, “wat zijn oudere mensen toch lief en dankbaar”, “we hebben samen een lekker frietje op”, “ik hoop nog een keer zoiets mee te maken”, “heel erg bedankt voor deze mooie dag”.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen