De Bosbessenbus rijdt!

Foto: WGF

Vanaf deze week rijdt er een heel bijzondere bus door de gemeente Heusden: de Bosbessenbus. Deze bus is speciaal ingericht op het vervoer van schoolklassen naar locaties in en buiten de gemeente Heusden waar de kinderen les krijgen over, maar vooral in de natuur.

De Bosbessenschool is een manier van lesgeven die is ontwikkeld binnen Scala, de koepel van 13 basisscholen in de gemeente Heusden. Centraal hierin staat dat het onderwijs niet gegeven wordt in het eigen klaslokaal maar dat kinderen naar buiten gaan, bijvoorbeeld naar de twee ‘buitenlokalen’ van de Bosbessenschool. Deze bevinden zich in de duurzame wijk Geerpark en het aangrenzende Mariënkroon. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die vaker buiten les krijgen niet alleen meer weten over de natuur maar ook een betere motoriek hebben, beter kunnen plannen en zich beter kunnen concentreren. Spelenderwijs leren ze ook beter lezen en problemen oplossen.

Het vervoer van de klassen naar deze locaties, door ouders, werd steeds vaker een probleem. Om hiervoor een oplossing te vinden is bij de teamleden van de Bosbessenschool het idee ontstaan om een speciale bus aan te schaffen. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers hebben zij eind 2022 de Stichting Bosbessenbus Heusden opgericht. Na anderhalf jaar ideeën ontwikkelen, donateurs werven en zoeken naar een geschikte bus is het nu zo ver. Er is een bus gekocht, hij is rijklaar gemaakt en voorzien van een prachtige bestickering. De inrichting was al helemaal toegesneden op het vervoer van kinderen zodat de bus zelf ook kan dienen als leslokaal.

De Bosbessenbus is 8 juni, op de Dag van de Techniek, gepresenteerd aan onze sponsoren. Dat zijn vooral veel Heusdense ondernemingen maar ook maatschappelijke organisaties en de gemeente Heusden. Niet alleen schoolklassen kunnen gebruik maken van de Bosbessenbus maar ook andere maatschappelijke initiatieven, zoals bijvoorbeeld seniorenclubs. Eén van de doelstellingen van de stichting is namelijk het bevorderen van de sociale samenhang en maatschappelijke betrokkenheid in de gemeente. Deze voorziening kan daarmee ook een rol spelen in de bestrijding van eenzaamheid.

Een verzoek om een dag(deel) gebruik te maken van de Bosbessenbus kan gedaan worden op [email protected]. Tegen een bescheiden vergoeding krijgt u dan de beschikking over een prachtige bus, inclusief één van onze vrijwilligerschauffeurs.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen