Prima opkomst bij ouderenmiddag SeniorenSociëteit Drunen

15 okt , 7:28 Nieuws
20241011 a110138
Sociëteit Drunen
Op vrijdagmiddag 11 oktober organiseerde de SeniorenSociëteit Drunen de ouderenmiddag voor allesenioren uit de gemeente Heusden. Al diverse jaren wordt deze middag georganiseerd in het kader van de nationale ouderendag, die begin oktober wordt gehouden.
De Seniorenraad ondersteunde deze middag financieel. Ook dit jaar was de opkomst prima met 170 senioren, die in de Voorste Venne een informatieve en muzikale middag beleefden. Na een welkomstwoord door voorzitter Theovan Bladel, werd de middag geopend door een Lezing van Harry Kalis van Senioren Netwerk Brabant Zeeland (dit is de nieuwe naam van KBO Brabant).
Hij vertelde in een uitgebreide uiteenzetting wat de consequenties en de gevolgen zijn als men te maken krijgt met de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De lezing bevatten heel veel informatie over de financiële zaken en de veelheid aan regelgeving. Wat echter de grootste waarde van de lezing is dat duidelijk werd dat men een expert in de hand moet nemen als men met deze situatie te maken krijgt.
Senioren Netwerk Brabant-Zeeland beschikt over vrijwilligers die hierbij kunnen ondersteunen in ditcomplexe traject, zowel voor de regelgeving als de financiële (belastingtechnische) consequenties.
   In de pauze vond een grote loterij plaats met ruim 50 mooie prijzen, die royaal door de Drunense middenstand ter beschikking waren gesteld. Tot slot van de middag was er een muzikaal optreden van Blaasorkest Brabant. Dit Brabantse orkest met een 20-tal leden uit de gehele provincie speelde ruim een 1 uur Egerländer muziek met diversepolka’s en walsen van componist Ernst Mosch De aanwezige senioren genoten met volle teugen van dit optreden.
   Om 16.30 uur kwam er einde aan deze geslaagde middag, die volgend jaar ongetwijfeld navolging krijgt.