Studio 100 zoekt laatste figuranten voor musical 40-45

jun 13 , 15:30 Nieuws
4045 2018 persvoorstelling 02477klein scaled
Binnenkort begint Studio 100 met de repetities voor de spektakelmusical 40-45 . Naast de professionele cast met namen als Soy Kroon, Gaia Aikman en Dorian Bindels staan ook tientallen figuranten op het podium om de tragedie van de Tweede Wereldoorlog te vertellen. Mannen die graag in deze professionele musical willen meespelen, kunnen zich deze maand nog opgeven.
Na een eerdere succesvolle productie in Vlaanderen brengt Studio 100 de musicalnaar Nederland. In een nieuw theater in Barneveld speelt deze musical met rijdende tribunes en een groots decor, inclusief een neerstortend vliegtuig. “Wij vinden dat het verhaal verteld moet blijven worden”, vertelt Carl De Smedt, production manager van. “Het gaat over een gezin – in dit geval uit Rotterdam – dat door de oorlog verscheurd wordt. Met alles wat er de laatste jaren gebeurt in de wereld, voelen wij de nood om dit ook in Nederland te vertellen.”
4045 2023 trailer 08581 scaled
Elke voorstelling wordt de cast van ervaren professionele musicalartiesten bijgestaan door tientallen figuranten om het verhaal vorm te geven. “Zij zijn nodig als volk om de impact van het verhaal te vertellen”, aldus De Smedt. De figuranten hoeven niet te zingen of te spreken, maar hebben wel een prominente rol in het verhaal. “De ene scène zijn zij op als verzetsmensen, dan weer als Duitse soldaten of de Joodse mensen die vervolgd worden. Een pittige, maar een hele leuke rol.”
Een groot deel van die figurantenplekken is ingevuld. Om de cast compleet te maken, zoekt Studio 100 nog wel mannen tussen de 17 en 60 jaar oud, met name mannen onder de 25 jaar. Spelervaring is niet nodig - enthousiasme wel, want je bent een aantal maanden onderdeel van een van de drie figurantencasts, die beurtelings spelen. “We gaan na je aanmelding graag met je in gesprek. Dan maken we kennis en kijken we naar hoe je dit kunt combineren met je werk, gezin of school.” Vanaf 31 juli beginnen de eerste repetities al. “Mocht je een weekje vakantie gepland hebben staan, laat dat geen drempel zijn om je op te geven”, zegt De Smedt. “Wij puzzelen graag!”
4045 2018 persvoorstelling 02477klein scaled
Maandenlang meespelen in de musical 40-45 kan intensief zijn, maar het is zeker de moeite waard om je op te geven, volgens De Smedt. Ook als je wat verder weg woont: “Je maakt echt deel uit van de cast en staat naast bekende namen in een professioneel spektakel. Dat is hard werken, maar altijd een gezellige boel. Elke avond mag je jezelf helemaal geven voor 1600 man. Het is een once in a lifetime experience.”
Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op www.40-45.nl. Opgeven kan tot eind juni in verband met alle voorbereidingen, dus wees er snel bij.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail