Nu & Morgen week 43 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 43 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 43 oproep voor horeca-ondernemers, Jan van Spijk lag tweeënhalve maand op de IC, glasvezel in de kern Drunen, zorgen over geld, kom in actie met Sjors Sportief en Sjors Creatief, gemeente stopt tijdelijk met avondopenstelling donderdag, winnaar afvalbingo bekend,

Oproep voor horeca ondernemers
De tweede golf van het Coronavirus raakt ons allemaal, maar wederom wordt de horeca hard getroffen! Het uiterste wordt gevraagd om het hoofd boven water te houden en ondernemers worden gedwongen om creatief te zijn in het aanbieden van diensten en producten, nu dit niet meer op de ‘normale’ manier kan. In samenwerking met Heusden Nieuws is de actie Steun de horeca ondernemer opgestart

Jan van Spijk lag tweeënhalve maand op de IC
Jan van Spijk (76) uit Drunen werd begin april ziek. Dat hij daarna met de ziekenauto naar het ziekenhuis is gebracht en vervolgens ruim een maand op de intensive care van UMC Utrecht en zes weken op de IC van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft gelegen, kan hij zich bijna niet meer herinneren. Inmiddels is Jan weer enkele maanden thuis, maar nog steeds ondervindt hij de nare gevolgen van zijn coronabesmetting.

Glasvezel in de kern Drunen?
In het centrum van Drunen vind je het glasvezel-informatiepunt! Loop binnen als je vragen hebt!

Zorgen over geld?
Door de coronacrisis kun je zomaar minder geld te besteden hebben. Misschien maak je je zorgen of je alles nog wel kunt betalen. Een betalingsachterstand is zo ontstaan. Aarzel niet om direct advies te vragen of hulp te zoeken!

Kom in actie met Sjors Sportief en Sjors Creatief
Met Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen kennismaken met sport en cultuur in onze gemeente. Het Sjorsboekje is uitgedeeld op alle basisscholen. Vanaf 14 oktober kunnen de kinderen zich voor alle activiteiten inschrijven! Door mee te doen aan de activiteiten van Sjors Sportief en Sjors Creatief leer je op een makkelijke manier een nieuwe sport maar ook wellicht nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen.

Gemeente stopt tijdelijk met avondopenstelling donderdag
De gemeente stopt vanaf 22 oktober tijdelijk met de avondopenstelling op donderdag van het gemeentehuis in Vlijmen, in ieder geval tot 12 november. Op de reguliere openingstijden en de avondopenstelling op dinsdagavond blijft onze dienstverlening onveranderd.

Winnaar afvalbongo bekend
Zaterdag 19 september ruimden veel vrijwilligers zwerfafval op tijdens de Keep it Clean Day. Dankzij de Afvalbingo werd het opruimen extra leuk. Kinderen probeerden zoveel mogelijk verschillende soorten afval te verzamelen en kregen een mooi prijsje. Met de Afvalbingo werd onder de deelnemende groepen een prijs van € 250,- verloot. De prijs werd gewonnen door DMP Heusden, die verdeeld in 2 groepen zwerfafval opruimde en zorgde voor een schone buurt! DMP Heusden mag het bedrag besteden aan iets dat met milieu, duurzaamheid of zwerfafval te maken heeft en dat ten goede komt aan de gemeenschap.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften  zie Nu & Morgen 21 oktober

Nu & Morgen week-42-2020 Nu & Morgen 14 oktober
Nu & Morgen week-41-2020 Nu & Morgen 7 oktober
Nu & Morgen week-40-2020 Nu & Morgen 30 september
Nu & Morgen week-39-2020 Nu & Morgen 23 september
Nu & Morgen week-38-2020 Nu & Morgen 16 september

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties