Nu & Morgen week 51 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 51 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 51 komt aanbod Heusden heeft twee nieuwe jeugdburgemeesters, strengste Lockdown tot nu toe, wanneer zet ik mijn container op straat, gratis sms-service voor activiteiten Bob de Bot, energiebesparingsactie en aangepaste openingstijden.

Heusden heeft twee nieuwe jeugdburgemeesters
Op woensdagavond 9 december zijn de nieuwe jeugdburgemeesters van de gemeente Heusden van 2021 gekozen. De nieuwe jeugdburgemeesters zijn Koen Franken en Jikke van den Besselaar. Achttien meiden en drie jongens presenteerden zich deze avond. Volgens burgemeester Willemijn van Hees gingen er geen verliezers naar huis.

Strengste Lockdown tot nu toe
Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. Om de zorg toegankelijk te houden, moet de Rijksoverheid ingrijpen en moeten we samen onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

Wanneer zet ik mijn container op straat
Op eerste kerstdag, vrijdag 25 december, haalt de Afvalstoffendienst geen afval op. Zet je normaal gesproken op deze dag jouw container aan de straat? Doe dit nu dan op zaterdag 19 december. We ledigen dan de container. Op Nieuwjaarsdag, vrijdag 1 januari 2021, haalt de Afvalstoffendienst geen afval op. Zet je normaal gesproken op deze dag jouw container aan de straat? Doe dit nu dan op zaterdag 2 januari 2021.
Blijf makkelijk op de hoogte van gewijzigde inzameldagen via de Afvalstoffendienst-app. Je download deze via de app-, Playof Windowsstore

Gratis sms-service voor activiteiten Bob de Bot
Bob de Bot is een gratis sms-berichtenservice die nu vooral tips geeft voor leuke activiteiten binnen de geldende coronamaatregelen. Als er weer meer mag dan nodigt Bob de Bot jou ook uit voor leuke, nietcommerciële activiteiten in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere buitenwandeling, een spelletjesmiddag of het bezoeken van een kunstexpositie

Energiebesparingsactie
Gratis led-lamp, waterbesparende douchekop of zuinige stekkerdoos ontvangen? Samen met Energiek Heusden, Coöperatie Hedikhuizen Duurzaam en Klimaatplein Heusden hebben we een interessante energiebesparingsactie voor alle woningeigenaren in onze gemeente. Wie wil er nou niet geld besparen op zijn energierekening?
Kies twee gratis energiebesparingsartikelen en ontvang eventueel een nader besparingsadvies zodra dit mogelijk is. Aan deze actie kunnen ruim duizend woningeigenaren uit Heusden deelnemen. Meer informatie en aanmelden viaheelheusdenduurzaam.nl #Heelheusdenduurzaam

Aangepaste openingstijden
In december heeft de gemeentebalie in Vlijmen aangepaste openingstijden. De avondopenstelling op donderdag vervalt. In de schoolvakanties werken wij aan de balie de hele dag alléén op afspraak. Alleen op www.heusden.nl maak je makkelijk, veilig en gratis een afspraak of bel met (073) 513 17 89. Wij adviseren om niet via andere websites een balie te reserveren.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen 16 december

Nu & Morgen week-50-2020 Nu & Morgen 9 december
Nu & Morgen week-49-2020 Nu & Morgen 2 december
Nu & Morgen week-48-2020 Nu & Morgen 25 november
Nu & Morgen week-47-2020 Nu & Morgen 18 november
Nu & Morgen week-46-2020 Nu & Morgen 11 november

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Reacties