Nu & Morgen week 23 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 23 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 23 aandacht voor de onderwerpen soldaten oranje, afvalscheidingswijzer, lintjesregen 2022, onkruidbeheer, zonnepanelen en een dag vol techniek.

Soldaten oranje
De gemeente wil weten wat de precieze status van de betonnen soldaten is en wat de opties zijn als het gaat om onderhoud en eventuele restauratie.
Restauratiespecialist Meesters In gaat dit voor ons onderzoeken. Afgelopen maandag is de aannemer met dit onderzoek gestart. De beelden staan
minimaal zes weken niet op hun plek. Zie ook Nieuws van Plan Steenenburg

Afvalscheidingswijzer
Het huishoudelijk afval wordt in Heusden al heel goed gescheiden. In 2020 hadden we een scheidingspercentage van circa 87%. Dit betekent dat 87% van de totale hoeveelheid huishoudelijk afval wordt gescheiden in onder andere de afvalstromen PMD, GFT, papier, glas en textiel.
De resterende 13% is restafval (ondergrondse containers), grof restafval (via de milieustraat) en dumpingen en zwerfafval (in de openbare ruimte). Ter vergelijking: landelijk ligt dit percentage op ca. 60%. Een groot compliment dus voor de inwoners.

Lintjesregen 2022
Ken jij iemand in onze gemeente die een lintje verdient? Bijvoorbeeld de buurvrouw die altijd klaarstaat voor iedereen in de buurt? Je vader
die al jarenlang vrijwilligerswerk doet bij een sportclub, muziekvereniging of een andere vereniging? Draag hem of haar dan voor, voor de
Lintjesregen van 2022! Dat kun je doen door ons te mailen naar [email protected] of te bellen naar (073) 513 17 89.
Samen met jou bekijken we dan of die persoon aan de eisen voldoet voor een Koninklijke Onderscheiding.

Onkruidbeheer
In dit seizoen groeit onkruid hard. De onkruidbestrijding op verhardingen sturen we aan door middel van een beeldbestek. Dat betekent dat er wel onkruid mag staan, maar wél binnen de door ons gestelde normen. De komende tijd gaat een aannemer (v.d. Bijl & Heierman b.v.) aan de slag om onkruid aan te pakken, misschien zie je ze daarom wel bij jou in de buurt aan het werk.
Wil je weten hoe zij te werk gaan? Dat lees je op de website 

Zonnepanelen
Zonnepanelen op je dak zijn niet alleen goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor je portemonnee! Met zonnepanelen bespaar je namelijk meteen op je energiekosten. Én je draagt bij aan een duurzamere wereld. Een slimme keuze dus.

Een dag vol Techniek
Afgelopen zaterdag was de Dag van de Techniek. Platform Techniek de Langstraat organiseerde een drive-thru voor jongeren die nieuwsgierig zijn naar techniek, of op het punt staan om een studierichting te kiezen. Met de auto konden zij – geheel coronaproof – samen met hun ouder(s)/verzorger(s) langs bij verschillende technische bedrijven en onderwijsinstellingen. In de Langstraat is grote behoefte aan technische talenten en liggen er volop kansen. Kijk hier voor meer informatie en zie ook Fotoverslag Dag van de Techniek Langstraat

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 23-2021

Nu & Morgen week-22-2021 Nu & Morgen week 22-2021
Nu & Morgen week-21-2021 Nu & Morgen week 21-2021
Nu & Morgen week-20-2021 Nu & Morgen week 20-2021
Nu & Morgen week-19-2021 Nu & Morgen week 19-2021
Nu & Morgen week-18-2021 Nu & Morgen week 18-2021

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen