Nu & Morgen week 33 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 33 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 33 aandacht voor Bouw je eigen droomhuis op Landgoed Steenenburg, Hondencontroles, Subsidie voor creatieve makers, Zorgsaam Heusden, GGD prikt zonder afspraak, Militaire oefening, Milieustraat, Losse stoeptegels, Schoner op weg.

Bouw je eigen droomhuis op Landgoed Steenenburg
De verwachting is in oktober 2021 te starten met de verkoop van de eerste fase. Deze kavels variëren in grootte van ongeveer 800 m2 tot ruim 1.350 m2 groot. Twee van deze kavels zijn gereserveerd door Kelders Beheer op basis van afspraken uit 2018. De overige 23 kavels worden per loting verkocht en zullen binnen de bandbreedte van € 400.000 en € 650.000 vrij op naam worden aangeboden.
De specifieke kavelprijzen worden op een later moment bekendgemaakt. Naar verwachting is het gebied in het voorjaar van 2022 bouwrijp inclusief
aanleg van de tijdelijke bouwweg. Zie ook Nieuws van Plan Steenenburg

Hondencontroles
De afgelopen drie weken controleerden de BOA’s inwoners die hun hond uitlieten. Er werd vooral gecontroleerd op het aangelijnd uitlaten van de hond, het meenemen van hondenpoepzakjes en het opruimen van hondenpoep. De BOA’s zijn tevreden! De meeste hondenbezitters houden zich
keurig aan de geldende regels. Dat wil zeggen: honden aan de lijn, poepzakjes bij de hand én hondenpoep opruimen. 

Subsidie voor creatieve makers
Het college heeft besloten om lokale creatieve makers te ondersteunen met een tijdelijke subsidieregeling. Vanwege de effecten van de coronapandemie hebben professionele kunstenaars, die niet in aanmerking kwamen voor de landelijke steunpakketten, hun inkomen geheel of gedeeltelijk weg zien vallen. Zie ook subsidie voor creatieve makers

Zorgsaam Heusden
Iedereen wil graag zo lang mogelijk regie houden over zijn eigen leven. Wat je kunt, wil je nog zo lang mogelijk zelf blijven doen. Soms lukt dat niet en dan kan een steuntje in de rug erg fijn zijn. Op die momenten is het fijn als er een vrijwilliger is voor ondersteuning. Daarvoor zijn de vrijwilligers van ZorgSaam.

GGD prikt zonder afspraak
Wil je je laten vaccineren tegen corona, maar heb je nog geen afspraak gemaakt? Dan kun je nu zonder afspraak terecht voor een coronaprik op de vaccinatielocaties van GGD Hart voor Brabant. Dit kan alleen voor het halen van je eerste prik en niet als je al een afspraak hebt gepland. Ben jij dus nog niet gevaccineerd tegen corona en wil je dat graag? Je kunt tussen 10.00 uur en 15.00 uur zonder afspraak langskomen. Vergeet je IDbewijs niet mee te nemen. Meer informatie lees je op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak

Militaire oefening
Deze maand zijn er militaire oefeningen binnen onze gemeente:
• Deze week,
18 t/m 20 augustus, (Koninklijke Luchtmacht). Hierbij worden helikopters ingezet die je dus misschien kunt horen.
25 en 26 augustus (Koninklijke Landmacht)
28 t/m 30 augustus (Koninklijke Landmacht)

Milieustraat
Bij de milieustraat aan de Duinweg in Drunen kun je als inwoner van de gemeente Heusden grof huishoudelijk afval inleveren. De milieustraat is alleen bedoeld voor huishoudelijk grofvuil van inwoners en dus niet voor bedrijfsafval. Een aantal afvalstromen is gratis en voor andere moet je betalen. Je kunt op de milieustraat met PIN betalen. Bekijk op www.heusden.nl welke afvalstromen je kunt aanbieden.

Losse stoeptegels? Meld het via de BuitenBeter App
Is de verlichting in jouw straat kapot? Ligt er een losse tegel? Een omgewaaide boom? Of wil je een andere melding doen over jouw woonomgeving?
Meld het de BuitenBeter app.

Schoner op weg
Welk impact heeft jouw vervoermiddel op het milieu? Er zijn verschillende manieren om schoon de weg op te gaan. Ga je bijvoorbeeld altijd met de auto boodschappen doen? Pak dan eens de fiets! Zie je dat niet zitten? Dan is er ook nog de elektrische fiets. Een flinke investering, maar uiteindelijk bespaar je hierdoor geld, omdat je je relatief dure auto wat vaker laat staan en dus minder vaak hoeft te tanken.

Behalve de elektrische fiets zijn er natuurlijk nog meer opties: reis bijvoorbeeld eens met het openbaar vervoer of gebruik een deelauto. Zo gaan we samen
voor
Heel. Heusden. Duurzaam.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 32-2021

Nu & Morgen week-31-2021 Nu & Morgen week 31-2021
Nu & Morgen week-30-2021 Nu & Morgen week 30-2021
Nu & Morgen week-29-2021 Nu & Morgen week 29-2021
Nu & Morgen week-28-2021 Nu & Morgen week 28-2021
Nu & Morgen week-27-2021 Nu & Morgen week 27-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen