Nu & Morgen week 3 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 3 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 3 aandacht voor regenwaterinfiltratiegebied, HeusdenPas, strooivelden op begraafplaatsen, subsidieregeling verduurzamen maatschappelijk accommodaties, controle minicontainer, zorgen over geld.

Regenwaterinfiltratiegebied
Als er aan de toegangswegen van jouw woonwijk borden staan met de tekst regenwaterfiltratiegebied, dan woon je in een wijk waar het hemelwater is afgekoppeld van het riool. In deze wijken is het schone regenwater en het vuile afvalwater (riool) van elkaar gescheiden.

HeusdenPas
Heb jij een HeusdenPas en heb je nog budget openstaan op je pas van 2021? Je kunt nog een declaratie indienen en met 31 januari 2022! De HeusdenPas is voor inwoners uit de gemeente Heusden die het niet zo breed hebben. Met een HeusdenPas heb je per kalenderjaar een budget van € 150 beschikbaar. Dit budget kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een internetabonnement, contributie voor een sportvereniging of een museumjaarkaart.
Op de website www.heusden.nl/heusdenpas lees je hoe je een declaratie kunt indienen en vind je meer informatie over de HeusdenPas

Strooivelden op begraafplaatsen
Op onze gemeentelijke begraafplaatsen, Duynhaeghe in Drunen, Buytenhove in Heusden en Onsenoort in Nieuwkuijk zijn gemeentelijke strooivelden aangelegd. Vanaf 1 januari 2022 kun je de as van een dierbare(n) op één van de strooivelden uit laten strooien. Wil je dit graag? Bel dan naar het cluster Burgerzaken (073 – 513 17 89) van de gemeente Heusden voor meer informatie en/of een aanvraagformulier.
Na de aanvraag krijg je een ontvangstbevestiging en kun je met de begraafplaatsbeheerder contact opnemen om een datum en tijdstip vast te leggen. Eventuele verdere wensen kun je dan ook bespreken. De kosten voor het verstrooien van de as zijn € 100

Subsidieregeling verduurzamen maatschappelijk accommodaties
Veel maatschappelijke organisaties zijn, mede met het oog op de hoge energieprijzen, bezig met het verduurzamen van hun vastgoed. Vanuit het Rijk wordt dit ook gestimuleerd. De subsidieregeling van onze gemeente biedt op een laagdrempelige manier extra ondersteuning.

Controle minicontainers
Heel veel inwoners scheiden hun afval erg goed. In vergelijking met andere gemeenten wordt in onze gemeente veel meer PMD- en GFT-afval ingezameld. Een goede prestatie dus! Zie hier verder

Zorgen over geld
Door de coronacrisis kun je zomaar minder geld te besteden hebben. Misschien maak jij je zorgen of je alles nog wel kunt betalen. Een betalingsachterstand is zo ontstaan. Aarzel niet om direct advies te vragen of hulp te zoeken.
Telefonisch spreekuur
Meld je aan voor het telefonisch spreekuur ‘geldzaken’ via telefoonnummer 088-6262777 of door een mailtje te sturen naar [email protected]. Kijk
op www.schuldendebaas.nl voor meer informatie en advies over hoe je jouw financiële situatie het beste kan aanpakken.
Ben je ondernemer of zelfstandige?
Ook dan is er hulp voor je! Over Rood kan je helpen en begeleiden bij (dreigende) financiële problemen. Neem contact op via www.overrood.nl voor een gratis adviesgesprek

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 03-2022

Nu & Morgen week-02-2022 Nu & Morgen week 02-2022
Nu & Morgen week-01-2022 Nu & Morgen week 01-2022
Nu & Morgen week-52-2021 Nu & Morgen week 52-2021
Nu & Morgen week-51-2021 Nu & Morgen week 51-2021
Nu & Morgen week-50-2021 Nu & Morgen week 50-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen