Nu & Morgen week 46 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 46 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 46 aandacht voor werkzaamheden Wolput, Blog wethouder Jeroen van den Bosch, een kijkje bij de aanleg van rotonde, help de egel in je tuin de winter door, vervangende stempas, afvalbaksticker, sluiting tijdens de verkiezingen.

Werkzaamheden Wolput
Enexis gaat vanaf maandag 13 november in een gedeelte van de Wolput een oude grijze gietijzeren gasleiding vervangen door een PVC leiding. Lees hier verder.

Blog wethouder Jeroen van den Bosch
De collegeleden schrijven iedere twee weken een blog om je te vertellen over hun werk. Deze week wethouder Jeroen van den Bosch. Lees hier de blog.

Een kijkje bij aanleg van rotonde
Johan Meesters bij de aanleg van de nieuwe rotonde Abt van Engelenlaan: “Kijk, hier ben ik trots op! Sinds ik wethouder mag zijn, steken we jaarlijks miljoenen in wegenonderhoud en verkeersveiligheid. Lees hier verder.

Help de egel in je tuin de winter door
Een egel is een beschermde diersoort; ze mogen niet verstoord, gevangen of gedood worden en je mag hun nesten of holen niet beschadigen. De beestjes zijn heel nuttig. Ze eten slakken, rupsen en andere insecten en zorgen dus voor een natuurlijk evenwicht in de tuin. Rond deze tijd van het jaar zoeken ze een beschut plekje om te overwinteren. Helaas blijkt 75% van de jonge egels de eerste winterslaap niet te halen of te overleven. Jij kunt helpen. Onderstaande tips komen van Stichting Steenbreek.
Maak een nestje
Je kunt egels helpen met het bouwen van een winternestje. Maak een ‘rommelhoekje’ door wat takjes en bladeren bij elkaar te vegen en er een hoop van te maken die je onder een struik of heg legt. De laag bladeren mag zeker een halve meter dik zijn, dan komt er geen regen door en blijft het lekker warm. Een huisje bouwen kan ook. Bijvoorbeeld van een omgekeerde krat die je aan de bovenkant water- en winddicht maakt met dakpannen of een dikke laag bladeren.
Bijvoeren
Egels houden een winterslaap, maar je kunt ze zeker wel bijvoeren. Dat kun je doen met kattenbrokjes en vers water (nooit melk). Let op dat de kattenbrokjes droog staan en ververs ze regelmatig.

Vervangende stempas
De stempassen zijn inmiddels bezorgd. Ben je jouw stempas kwijt? Vraag dan een vervangende stempas aan. Dit kan met DigiD tot 17 november 2023 17.00 uur via onze website www.heusden.nl. Persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis in Vlijmen kan tot en met dinsdag 21 november 2023 12.00 uur. Vergeet niet je legitimatiebewijs mee te nemen.

Afvalbaksticker
De leerlingen van groep 7 en 8 van Basisschool De Vlechter helpen mee om onze leefomgeving schoon te houden! Tijdens gastlessen spraken de kinderen
over de aanpak van zwerfafval rondom de school. Leerlingen bedachten een slogan en er was een tekenwedstrijd. Brett en Zara maakten de winnende tekening! Deze staat nu als een sticker op de afvalbak.

Sluiting tijdens de verkiezingen
Vanwege de Tweede Kamerverkiezingen is de balie van het gemeentehuis gesloten op woensdag 22 november en donderdag 23 november

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 46-2023

Nu & Morgen week 45-2023 Nu & Morgen week 45-2023
Nu & Morgen week 44-2023 Nu & Morgen week 44-2023
Nu & Morgen week 43-2023 Nu & Morgen week 43-2023
Nu & Morgen week 42-2023 Nu & Morgen week 42-2023
Nu & Morgen week 41-2023 Nu & Morgen week 41-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen