Nu & Morgen week 14 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 14 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 14 aandacht voor buurtpreventie iets voor jou, vacature, mogelijke locaties windturbines gem. Vught, sloopmelding en asbestinventarisatie, verkiezingen Europees parlement, evenementen verschillen verbinden en gezond en gelukkig leven.

Buurtpreventie, iets voor jou
Wil jij je ook inzetten voor een veiligere buurt, lekker in beweging blijven en andere buurtgenoten ontmoeten? Meld je dan aan bij de buurtpreventie.

Vacature
Wat ga je in deze functie allemaal doen? Je gaat van alles leren over ons groen. Welke bomen, welke planten er zijn en noem maar op. Je gaat (leren) werken met de kettingzaag en bosmaaier. De hele vacature en meer informatie over werken bij de gemeente Heusden lees je op www.werkenbijheusden.nl.

Mogelijke locaties windturbines gemeente Vught
Grenst jouw huis of bedrijf aan onze buurgemeente Vught? Bijvoorbeeld in Vlijmen of Nieuwkuijk? Dan is het nieuws van de gemeente Vught over zonnevelden en windturbines relevant voor jou. Dit is te vinden op de website van gemeente Vught, maar ook op www.heelheusdenduurzaam.nl. Hier lees je o.a. hun (concept) programma voor grootschalige opwek.

Sloopmelding en asbestinventarisatie
Tot 1994 werd in veel panden asbest verwerkt. Asbest is een schadelijk materiaal. Als het breekt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Meer informatie over het verwijderen van asbest en het doen van een sloopmelding lees je op www.heusden.nl/asbestverwijderen.

Verkiezingen Europees parlement
Op 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Ben je op de verkiezingsdag tijdelijk buiten Nederland, bijvoorbeeld voor werk of vakantie? En sta je ingeschreven in Heusden? Dan kun je op twee manieren stemmen:
• per brief stemmen vanuit het buitenland
• iemand anders voor jou laten stemmen per volmacht
Wil je vanuit het buitenland stemmen per brief? Dan moet je hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente Den Haag. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de gemeente Den Haag (www.denhaag.nl). Daar vind je ook het aanvraagformulier. Let op: voor het stemmen per brief heb je een buitenlands postadres nodig. Jouw volledige aanvraag moet uiterlijk 10 mei 2024 binnen zijn bij de gemeente Den Haag.
Volmacht Wil je iemand anders voor jou laten stemmen per volmacht? Hoe dat werkt, lees je op www.heusden.nl/verkiezingen

Evenementen verschillen verbinden
In april zijn er allerlei leuke activiteiten rondom het
jaarthema ‘Verschillen verbinden’ in onze gemeente.  Op www.heusden.nl/ jaarthema > ‘Agenda activiteiten’ ­ Jaarthema 2024 vind je de complete agenda. Kijk eens op de evenementenpagina van Heusden.Nieuws.nl

Gezond en gelukkig leven
De informatiekrant Gezond en gelukkig leven is verspreid! Heb jij hem al gelezen? Er staan indrukwekkende verhalen in. Bijvoorbeeld het verhaal van alleenstaande moeder Fatima. Zij kwam via ondersteuning van BijeenHeusden in contact met andere moeders in de buurt. Of het verhaal van Helma, die met haar creativiteit anderen inspireert om niet alléén thuis te blijven zitten maar elkaar te ontmoeten. Samen zorgen we ervoor dat iedereen in Heusden mee kan doen! Je kunt de krant digitaal lezen via www.themanieuws.nl. Selecteer dan ‘Heusden’

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie  Nu & Morgen week 14-2024

Nu & Morgen week 13-2024 Nu & Morgen week 13-2024
Nu & Morgen week 12-2024 Nu & Morgen week 12-2024
Nu & Morgen week 11-2024 Nu & Morgen week 11-2024
Nu & Morgen week 10-2024 Nu & Morgen week 10-2024
Nu & Morgen week 09-2024 Nu & Morgen week 09-2024

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen