Nu & Morgen week 16 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 16 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 16 aandacht voor gratis wisselronde grijze papiercontainer, Blog Martijn van Esch, doet jouw vereniging mee in ’t Sjorsboekje, verduurzaming sportzaal De Kubus, berichten over jouw buurt, stemmentellers gezocht, dag van de fietshelm, aangepaste openingstijden en stemlokalen Europese verkiezingen.

Gratis wisselronde grijze papiercontainer
Sinds februari verzamel je het oud papier in de grijze container waar je voorheen je PMD in verzamelde. Het kan zijn dat de grijze papiercontainer nu te klein of juist te groot is. Hiervoor houden wij een gratis wisselronde van de grijze papiercontainer. Je kunt de kleine grijze container (140 liter) gratis omwisselen voor een grote grijze container (240 liter), maar andersom kan ook.

Blog wethouder Martijn van Esch
De collegeleden schrijven iedere twee weken een blog om je te vertellen over hun werk. Deze week wethouder Martijn van Esch. Lees hier zijn blog

Doet jouw vereniging mee in ’t Sjorsboekje
Met Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen kennismaken met sport en cultuur in onze gemeente. Afgelopen jaar schreven meer dan 1000 kinderen zich in voor een activiteit. Het Sjorsboekje wordt in september uitgedeeld op alle basisscholen. De kick-off is op 18 september. Dan kunnen de kinderen zich voor alle activiteiten inschrijven.

Verduurzaming sportzaal De Kubus
Wethouder Martijn van Esch gaf samen met Majorie Banierink van Inion de symbolische klap om de paalfundering te boren voor de aan te bouwen landingskuil. Lees hier meer over

Berichten over jouw buurt
Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op jouw buurt. Welke verbouwing willen je buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in de straat gekapt worden? Wij als gemeente (en de landelijke overheid) zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Binnenkort ontvang je deze elke week via de e-mail.

Stemmentellers gezocht
Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Hiervoor zoeken wij nog stemmentellers. Het tellen van de stemmen begint om 21.00 uur. Ben je minimaal 18 jaar, kiesgerechtigd, nauwkeurig en lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan het verkiezingsproces?
Meld je dan aan door een mail te sturen naar [email protected]. Schrijf in het onderwerp van de mail ‘stemmentellen’. Voor het tellen van de stemmen krijg je een vrijwilligersvergoeding van €50,- bruto. Ben je (bestuurs)lid van een vereniging roep dan je leden op om stemmen te tellen. Een mooie manier om samen geld te verdienen voor de verenigingskas of voor een andere leuke activiteit.

Dag van de Fietshelm
Op woensdag 10 april organiseerden de Seniorenschool Heusden en Veilig Verkeer Nederland (VVN) de derde editie van de Dag van de Fietshelm. Dit was in het Patronaat in Nieuwkuijk. Huisarts Engelenburg en Marian Pelders van Pelders Tweewielers wezen bezoekers op het belang van de fietshelm in
het dagelijks verkeer.

Aangepaste openingstijden
In de meivakantie (maandag 22 april tot en met vrijdag 3 mei) werken wij aan de gemeentebalie in Vlijmen alléén op afspraak. Op donderdag 9 mei
(Hemelvaartsdag) en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten. Je kunt een afspraak maken via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89

Stemlokalen Eurpose verkiezingen
Voor de verkiezingen van het Europese parlement zijn er 26 stembureaus bij in totaal 19 stemlokalen. Kiezers uit onze gemeente kunnen stemmen in elk stemlokaal in de gemeente. Een overzicht van de stembureaus en meer informatie over de Europese verkiezingen vind je op www.heusden.nl/ verkiezingen.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 16-2024

Nu & Morgen week 15-2024 Nu & Morgen week 15-2024
Nu & Morgen week 14-2024 Nu & Morgen week 14-2024
Nu & Morgen week 13-2024 Nu & Morgen week 13-2024
Nu & Morgen week 12-2024 Nu & Morgen week 12-2024
Nu & Morgen week 11-2024 Nu & Morgen week 11-2024

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen