Nu & Morgen week 17 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 17 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 17 aandacht voor restauratie Doeverense sluis, oud papier in de juiste container, nieuw sokkelproject kunstwerk, Koninklijke onderscheiding, grootschalige controle en reinigen kolken.

Restauratie Doeverense sluis
HSSN (Historische Sluizen en Stuwen Nederland) – prijs voor de beste restauratie. Lees hier verder

Oud papier in de juiste container
Bij het leegmaken van de papiercontainers zien de chauffeurs van de Afvalstoffendienst regelmatig los papier en karton naast de papiercontainers staan. De papiercontainers worden in de meeste straten leeggemaakt met een zijlader. Deze wagen tilt de container op en maakt deze in een opening bovenin de vuilniswagen leeg. Het is daarom niet mogelijk om het papier en karton los in de vuilniswagen te gooien. Al het papier en karton dat naast of los bovenop de container ligt wordt dus niet meegenomen!
Verkeerde container
Ieder huishouden heeft een container voor oud papier van de gemeente gekregen. De vuilniswagen herkent deze container aan de chip. Andere containers hebben deze chip niet en kunnen daarom niet worden leeggemaakt. Gebruik dus alleen de papiercontainer van de gemeente!
Wil je een extra papiercontainer, dan kun je deze aanvragen bij de Afvalstoffendienst via (073) 615 65 75. Hiervoor betaal je eenmalig € 77,25. Je kunt oud papier en karton ook gratis naar de milieustraat Duinweg 37 in Drunen brengen.

Nieuw sokkelproject kunstwerk
Afgelopen maandag onthulde wethouder Jeroen van den Bosch het nieuwe sokkelproject kunstwerk. Dit kunstwerk is te zien aan de Jacob van Eyckpassage in Heusden vesting en is gemaakt door Paul Spencer, een kunstenaar uit onze gemeente. Lees hier verder

Koninklijke onderscheiding
Afgelopen zaterdag ontving Jan Kivits de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Lees hier verder

Grootschalige controle
Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) heeft op donderdag 18 april controles uitgevoerd bij bedrijven, woningen en garageboxen aan het Plataanplein in Drunen. Er zijn meerdere overtredingen waargenomen. Lees hier verder

Reinigen kolken
Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om kolken en putten regelmatig schoon te maken. Daarom is de firma Adriaanse vorige week gestart met het reinigen van alle kolken in onze gemeente. We vragen je dan ook vriendelijk om je voertuig zoveel mogelijk niet óp of langs kolken te parkeren zodat ze goed te bereiken zijn. De werkzaamheden duren ongeveer 8 weken voor de hele gemeente.
Een exacte route is er niet, deze is afhankelijk van hoeveel kolken de firma per dag kan doen. Eén wagen is gestart in Heusden en gaat richting Vlijmen. Een andere wagen is gestart in Drunen en gaat richting Vlijmen Vliedberg.

In de meivakantie (maandag 22 april tot en met vrijdag 3 mei) werken wij aan de gemeentebalie in Vlijmen alléén op afspraak.
• Op maandag 6 mei is de gemeentebalie vanaf 16:00 uur gesloten.
• Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 17-2024

Nu & Morgen week 16-2024 Nu & Morgen week 16-2024
Nu & Morgen week 15-2024 Nu & Morgen week 15-2024
Nu & Morgen week 14-2024 Nu & Morgen week 14-2024
Nu & Morgen week 13-2024 Nu & Morgen week 13-2024
Nu & Morgen week 12-2024 Nu & Morgen week 12-2024

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen