FC Emmen paar maten te groot voor RKC WAALWIJK

Het is RKC WAALWIJK niet gelukt om de laatste wedstrijd van 2014 met een positief resultaat af te sluiten. De jonge ploeg van trainer/coach Martin Koopman bleek niet opgewassen tegen het fysiek en voetballend sterkere FC Emmen.

In de eerste helft was het FC Emmen dat de toon zette in de koude en winderige JenS Vesting. De Emmenaren verschenen enkele malen gevaarlijk voor het doel van de debuterende Nils den Hartog. De jonge doelwachter onderscheidde zich direct met enkele goede reddingen op de inzetten van de Emmense voorhoede. In de 35e minuut had ook den Hartog geen antwoord op een inzet van Niek Vossebelt. De middenvelder kon ongehinderd binnenkoppen na een voorzet van de flank. Het Waalwijkse verweer beperkte zich in de eerste helft slechts tot een schot van Ismaïl Yildirim. De inzet van 16 meter werd eenvoudig gepareerd door doelman Meerits.
Na de rust kropen de Waalwijkers uit hun  schulp en kantelde het spelbeeld. RKC WAALWIJK kwam frisser en scherper uit de kleedkamer en nam het initiatief in de tweede helft. Met verzorgd veldspel en twee kleine mogelijkheden drongen de Waalwijkers FC Emmen meer en meer terug. Het veldoverwicht vertaalde zich na 58 minuten in de verdiende gelijkmaker. Een prima pass van Imad Najah zette Kenny Anderson oog in oog met Meerits. De middenvelder maakte geen fout en rondde beheerst af, 1-1.
Na de gelijkmaker kwam het duel weer wat meer in balans, maar het was FC Emmen dat de ban brak. De 2-1 van Cas Peters was het gevolg van knullig verdedigen. De aanvaller draaide zich veel te makkelijk weg van twee tegenspelers en plaatste de bal buiten bereik van Den Hartog in de verre hoek. Boy Deul tekende slechts zes minuten later voor de 3-1, waardoor de kans op een resultaat voor de Waalwijkers met nog een half uur te spelen zo goed als buiten bereik was.
De Emmenaren deden in de 80e minuut echter ook een duit in het zakje van het knullige verdedigen. Een te korte terugspeelbal bereikte nog wel Meerits, maar de doelman schoot de bal tegen Opoku Bernadina aan. Via de aanvaller belandde de bal in de goal, waardoor de nummer 30 van de Geelblauwen zijn eerste officiële treffer in het betaalde voetbal mocht aantekenen.
De aansluitingstreffer bleek echter niet het startsein voor een slotoffensief. Sterker nog, vier minuten later lag de bal alweer achter Den Hartog. Roland Bergkamp benutte een toegekende strafschop nadat Ingo van Weert hem onreglementair ten val had gebracht in de zestien meter. In de 86e minuut, wederom slechts twee minuten later, maakte invaller Mannus de laatste treffer van FC Emmen. Peter Jüngschlager ging onder de bal door, waarna de middenvelder het vierde kadotje van de avond dankbaar aanvaardde. De laatste treffer van de avond kwam op naam van Maxim Deckers. Hij was het eerst bij de rebound van een vrije trap die terug kwam van de paal.
Met dit resultaat sluiten de Waalwijkers de eerste helft van de competitie af op de laatste plaats van de Jupiler League. De afstand op de nummer 19 MVV bedraagt vijf punten.