Vlijmen in de greep van judo

Foto:

Op dinsdag 16 december verzorgde Neal van de Kamer (viervoudig Nederlands kampioen) in Vlijmen een grote judoclinic. Van de Kamer is ambassadeur van Schooljudo.nl. Acht scholen in de gemeente Heusden namen hieraan de afgelopen 6 weken deel. Dinsdag stond sporthal Die Heygrave op z’n kop en werden meer dan 400 kinderen geïnspireerd door de judotopper. Het Schooljudoprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting de Schroef, Stichting SCALA, judoclub Drunen en zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea. 

Een glimlach die niet meer verdwijnt
Alle kinderen hadden het enorm naar hun zin. Ze mochten hun kunsten vertonen aan een judotopper en aan de meer dan 240 ouders die aandachtig toeschouwer waren tijdens deze clinic. De clinic stond in het teken van oefeningen die de kinderen de afgelopen zes weken tijdens de judolessen op school hebben geleerd. Van de Kamer gebruikt termen die in de belevingswereld van een kind passen. Hierdoor wordt judo veel leuker. Dit is één van de manieren waarmee Schooljudo de judosport toegankelijker maakt. 

img4224

Kracht van een topsporter
Van de Kamer: “Ik vind het prachtig om mijn sport te kunnen promoten bij zoveel enthousiaste kids. Volgens mij hadden ze er veel plezier in. Ik heb veel kinderen met een glimlach de zaal zien verlaten. Ik probeer de jeugd te enthousiasmeren voor judo, dat is wel gelukt volgens mij.“ Na de clinic konden de kinderen deelnemen aan naschoolse lessen bij JC Drunen, de lokale judoclub die tijdens schooltijd alles lessen mogelijk maakte.  Foto’s kun je vinden op www.stichtingdeschroef.nl en opgeven voor de naschoolse lessen via www.schooljudo.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen