RKC voor de KNVB beker uit naar Vitesse

Foto: Heusden Nieuws

Na een uitstekende start van de tweede periode kruist RKC nu de degens met een tegenstander van formaat. De Geelblauwen zullen namelijk afreizen naar Arnhem voor de ontmoeting met Vitesse in het toernooi om de KNVB Beker. De probleemloze zege tegen Achilles’29 moet de formatie van coach Peter van den Berg vertrouwen geven, al wacht er een loodzware avond in het Gelredome.

Groots was het zeker niet, maar in de thuiswedstrijd tegen Achilles’29 kwam ons RKC eigenlijk geen moment in de problemen. Na een klein half uur stond het al 2-0 door treffers van Serginho Greene en Johan Voskamp en in het restant van het duel wisten de bezoekers eigenlijk geen kansen te creëren, waardoor ons RKC de wedstrijd rustig kon uitspelen. Dankzij deze zege zijn de Geelblauwen nog steeds koploper in de strijd om de tweede periode en wordt momenteel de zevende positie ingenomen op de reguliere stand. In de competitie gaat het dus de goede kant op, nu is het nog even afwachten of de mannen van Peter van den Berg ook succes kunnen boeken in het bekertoernooi.

Daarvoor zal er moeten worden afgerekend met Vitesse, dat de zevende positie in de Eredivisie inneemt. De Arnhemmers staan sinds deze zomer onder leiding van Henk Fraser en boekten tot dusver wisselende resultaten. Zo werd er met liefst 1-4 gewonnen van Willem II en werd er bijna een punt gepakt tegen Ajax (een onverdiende 1-0 nederlaag). Aan de andere kant werd er ook verloren van ADO Den Haag en gaven de geel-zwarten in het laatste kwartier een 0-2 voorsprong weg bij AZ (eindstand 2-2). Blikvanger bij de bewoners van het Gelredome is Ricky van Wolfswinkel. De spits keerde deze zomer terug in Arnhem na avonturen bij Sporting Lissabon, Norwich City, AS Saint-Étienne en Real Betis. Zijn terugkeer gaat niet onopgemerkt voorbij, na tien wedstrijden staat hij al op vijf doelpunten en is ‘RVW’ clubtopscorer van Vitesse, samen met Lewis Baker.

Onze hoofdcoach Peter van den Berg heeft een verleden bij de tegenstander van woensdag. In de seizoenen 2004/05 en 2005/06 droeg hij het shirt van Vitesse en speelde ‘Peet’ in totaal dertig wedstrijden voor de geel-zwarten. Naast de coach hebben ook twee spelers een verleden in Arnhem. Serginho Greene stond in het seizoen 2009/10 onder contract in Gelderland en aanvaller Fred Benson was ruim drie seizoenen Vitesse-speler. Daar maakte Fred naam als supersub van de Arnhemmers alvorens hij naar ons RKC kwam. Vitesse is een heel goed voetballende opponent die zondag nog een hevige Gelderse Derby speelde tegen NEC. Het zal een zeer lastige opgave worden voor ons RKC, maar er zijn al grotere stunts geweest in de geschiedenis van het bekertoernooi.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen