Strijdlustig FC Drunen verliest van Essche Boys

Foto: Heusden Nieuws

Zondag stond de wedstrijd tegen degradant uit de 4e klasse, Essche Boys op het programma. Na de bespreking waarin een paar belangrijke punten werden besproken kon FC Drunen zich gaan opmaken voor deze wedstrijd.

Om 14.00 uur klonk het fluitsignaal en kon er aan de wedstrijd begonnen worden. Er werd goed gestart door FC Drunen en het was gelijk duidelijk dat FC Drunen sterker aan de wedstrijd begon. Binnen enkele minuten was het Samet Karabina met een goede pass op Loek Spijkers die kon schieten maar er werd goed opgelet door de keeper van Essche Boys die de poging uit zijn doel wist te houden. Essche Boys kwam steeds meer in de wedstrijd en kreeg zowaar een paar kansen maar die bleven onbenut. FC Drunen werd wel steeds gevaarlijker met een paar goede corners die in het doel gebied van Essche Boys terecht kwamen maar helaas konden deze kansen niet benut worden en bleef de stand 0 tegen 0. Vlak voor de rust kreeg FC Drunen de grootste kans van de eerste helft. Kevin van Boxel kon de bal onderscheppen op het middelveld waarna hij na een  mooie dribbel de keeper te ver uit zijn goal zag staan het probeerde met een afstandschot over de keeper. Deze grote kans leek erin te gaan maar jammer genoeg voor FC Drunen raakte de bal de lat.

In de tweede helft moest er toch echt gescoord gaan worden door FC Drunen. De drie punten moesten mee naar Drunen. Maar Essche Boys waren sterker uit de kleedkamer gekomen en maakte het FC Drunen erg lastig. 10 minuten in de tweede helft was het Essche Boys die na een duel waar voor gefloten had moeten worden doorspeelde en via de flank de bal in het hoekje legde. Zo kwam Essche Boys via hun eerste goede kans gelijk op voorsprong. Er werd aanvallend gewisseld aan de kant van FC Drunen om die drie punten toch mee naar Drunen mee te nemen. Er waren namelijk nog 35 minuten te spelen. FC Drunen speelde veel aanvallender en de verdediging van Essche Boys stond onder druk. Doel kansen creëren was erg moeilijk voor FC Drunen door de georganiseerde verdediging van Essche Boys. Na een onderschepping van de verdediging  van Essche Boys werd de bal over de flanken gestuurd en kreeg Essche Boys de bal bij hun spits die maar een schoot. Via een verdediger belandde de bal in de bovenhoek en verdubbelde Essche Boys de score. Toch gaf FC Drunen het niet op en bleef het strijden. Rik Bloemendaal kreeg nog een grote kans maar ook deze wist de keeper van Essche Boys te stoppen. Tot in de laatste minuten probeerde FC Drunen nog iets te forceren en werd er bijna door Stefan van Balkom de mee opgekomen keeper uit een corner raak gekopt. De verdediging van Essche Boys was een stuk sterker geworden in de 2e helft ten opzichte van de 1e helft en dat bleek ook aan de score af te zien want na 90 minuten was het Essche Boys dat het doel schoon hielt en zelf 2 maal wist te scoren.  Aan strijdlust ontbrak het zeker niet bij FC Drunen alleen de kansen werden niet afgemaakt.

Volgende week moeten we er weer met zijn allen voor gaan en houden we de 3 punten in Drunen. Bedankt aan iedereen die is komen kijken en we hopen jullie volgende week graag weer te zien op ons eigen prachtige sportpark als we het opnemen tegen The White Boys uit Waspik.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen