Zwemdoppen op maat = zwemplezier

Foto: Oordoppen-Service

Na jarenlange ervaring in het maken van zwemdoppen op maat  binnen de hoor branche  heeft  Angela na een reorganisatie haar bedrijf Oordoppen Service opgezet.

Uiteraard is het een stap om dit voor jezelf te doen, maar uit ervaring weet Angela dat je het voor het opmeten van oordoppen de ouders zo makkelijk mogelijk moet maken. “Het betreft dikwijls kinderen, dus is het fijn als dat eventueel aan huis kan gebeuren. En dat je er ook op kunt wachten, zodat je ze direct kunt gebruiken.”

Het product bekendmaken, daar is Angela mee gestart. “Ik heb een goede, eenvoudige website, die ook heel makkelijk op internet kan worden gevonden.  Google-woorden en hulp van ouders hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld. Op de site zie je op een video wat ik doe, hoe dus de oordoppen worden gemaakt.” Bij oordoppen is een goede pasvorm belangrijk. ‘Daarnaast leg ik goed uit wat ik allemaal doe, want  voor kinderen kan een afdruk maken van hun oor best spannend zijn. Daarna maken, direct klaar. Ook dat vinden ouders én kinderen prettig.”

Wat ook prettig is: Angela weet waarover ze praat. “Ik ben een ervaringsdeskundige. Ik krijg last van mijn rechteroor als die tijdens het zwemmen in aanraking komt met water. Vandaar dat de weg naar het zwembad Olympia  in Waalwijk een goede beslissing was. Laten zien wat je maakt en ouders advies geven wanneer het overwegen waard is om je kind of jezelf te voorzien van een zwemdop op maat.” Inmiddels zijn de locaties uitgebreid naar Aqua Altena in Andel, Optisport de Wisselaar in Breda en zwembad de Reeshof in Tilburg.

Er zijn kinderen die zwemmen met buisjes in hun trommelvlies en nergens geen last van hebben. “Maar het overgrote deel vindt water in het oor niet prettig. Dan gaan ze niet op hun rug zwemmen of vinden dat ze het hoofd boven water moeten houden. Dat geldt ook voor volwassenen.”

Met oordoppen zijn ontstekingen  niet honderd procent te voorkomen. Andere oorzaken spelen ook een rol, zegt Angela. “Denk aan verkoudheid,  een verminderde weerstand. Doordat kinderen groeien gebeurt er van alles in hun lichaam.”

Soms ontvangt Angela na de zomervakantie een bedankmailtje van een moeder. “Ze hebben een heerlijke zomer gehad, zonder bezoek aan een arts vanwege de doppen. Soms vertellen kinderen met pretoogjes me hoe  fijn het  is om met zwemdoppen te zwemmen. Als dank krijg je dan een tekening, zó leuk. Daar doe je het allemaal voor, het maken van zwemdoppen op maat.”

Voor meer informatie zie www.oordoppenservice.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen