Bronzen medaille voor SHJ Drunen

De afgelopen twee weekenden werden de eerste kwalificatiewedstrijden gehouden in Valkenswaard en Prinsenbeek. In het weekend van 8 en 9 december turnden drie turnsters uit divisie 2 hun eerste kwalificatiewedstrijd in Valkenswaard. In Prinsenbeek turnden een weekend later de turnsters die uitkomen in de landelijke niveaus N3, N4 en divisie 3. Eveneens turnden de turnsters uit het niveau D1 hun eerste kwalificatiewedstrijd.

Kwalificatie N3, N4 en divisie 2 en 3
Addelieke de Jong wist in de categorie jeugd 1 N4 een stabiele wedstrijd te turnen. Na een spannende strijd mocht zij de bronzen medaille in ontvangst nemen. Ondanks een val wist ze de hoogste score op het toestel balk te noteren. Ze behaalde eveneens het derde punt op brug en het vierde punt op vloer.

In de jongste categorie instap N3 turnden vier turnsters. Milah Spek eindigde op de 4e plaats en noteerde de hoogste score op het toestel balk. Eva-Maria Arens eindigde op plaats 11, Sylvie Klijn op plaats 15 en Demi Tinus werd 17e, zij behaalde tevens het 4e punt op het toestel brug.

Eerstejaars pupillen N3, Aliza Clemens, Doortje van Noort en Saar Lambrechts, turnden deze wedstrijd met wisselende prestaties. Aliza Clemens eindigde op plaats 8 en zette het 5e punt neer op vloer. Doortje van Noort eindigde op plaats 14 en noteerde het 5e punt op balk. Saar Lambrechts maakte een fout op vloer, wat haar de nodige punten kostte. Zij eindigde uiteindelijk op een 17e plaats. Een leeftijdscategorie hoger turnde Esma Akyazi bij de pupillen 2 N3. Zij eindigde op een 15e plaats.

Bente van den Hout turnde bij jeugd divisie 3 een goede wedstrijd. In een sterk deelnemersveld wist zij de 9e plaats te behalen. In de categorie senior divisie 3 turnden Lindsey Verhoeven, Tessa Blikman, Lynn Heesbeen en Kris van der Lee in een groot deelnemersveld. Er was voor alle vier de turnsters na drie toestellen zicht op een top 10-notering, maar het toestel brug gooide roet in het eten. Uiteindelijk eindigde Lindsey Verhoeven op plaats 9, Tessa Blikman eindigde op plaats 10, Lynn Heesbeen eindigde op plaats 17 en Kris van der Lee werd 21e.

De turnsters uit divisie 2 turnen de twee kwalificatiewedstrijden in het district, waar alle turnsters uit Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) strijden om een plaats voor de kwartfinale.

Myrthe Bohncke (senior divisie 2) turnde een wedstrijd met een aantal foutjes en eindigde op plaats 18. Floor Dekkers moest helaas afmelden in verband met een blessure.

Lotte Knippels en Lieke de Brouwer turnden in een groot deelnemersveld bij de junioren divisie 2. Lotte eindigde op plaats 15 en noteerde het 5e punt op sprong. Lieke eindigde op plaats 20 en wist het 5e punt op balk te noteren.

Kwalificatie D1
In de categorie D1 kwamen acht turnsters in actie. In de jongste leeftijdscategorie instap kwam Jente van Drunen in actie. Zij eindigde op plaats 11 en noteerde het 5e punt op sprong.

Een leeftijdscategorie hoger turnden Vala Verhoef en Simone van Orsouw in de categorie pupil 1. Vala Verhoef eindigde op plaats 19 en noteerde het 4e punt op het toestel sprong. Simone van Orsouw  werd 22e. In de categorie pupil 2 D1 werd Lysanne Branderhorst 12e en Anouk Verbruggen eindigde op plaats 19.

Nadja van de Veerdonk, Fieke Stoof en Britt Potman turnden deze wedstrijd in de categorie jeugd 1. Nadja van de Veerdonk werd 6e, Fieke Stoof eindigde op plaats 8 en noteerde het 5e punt op de balk. Britt Potman eindigde op plaats 9.

In januari en februari zullen de turnsters D3, divisie 4,5 en 6 hun eerste kwalificatiewedstrijd turnen in Dinteloord, Zierikzee en Kaatsheuvel.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen