NDZW 1 wint op bezoek bij Klimop 1

NDZW heeft de afgelopen weken flink wat weerstand gekregen op de zondagen. Met 3 goede ploegen in 3 weken was er vandaag iets meer ademruimte tegen de nummer 5 uit de competitie, Klimop. Dit betekende niet dat het een makkelijk wedstrijd zou gaan worden.

Klimop is een team dat groeit gedurende de competitie en onze vorige wedstrijd, die eindigde in een 9-4 voordeel voor de dames uit Vlijmen, was dus niet een hele goede graadmeter.

De wedstrijd stond onder leiding van Hélène Rijk. Om 13:15 klonk het startsignaal. Dat ze vandaag vaak van zich zou laten horen werd binnen 5 minuten duidelijk. Duelleren rondom de paalzones werd vandaag niet getolereerd en deze werden dan ook direct bestraft.  Na een fraaie doorloop bal van Kelly wist Klimop te antwoorden via een vrijebal. Met slechts enkele minuten gespeeld stond het 1-1. De ploegen waren aan elkaar gewaagd maar het scoren bleef beide teams niet vlot vergaan. Daar waar NDZW (te)vaak werd afgefloten en het vertrouwen verloor, kreeg Klimop juist meer energie van de positief gestemde scheids. NDZW had moeite met het verdedigende spel van Klimop en besloot een kleine aanpassing te doen. Daar waar de tegenpartij in de eerste helft al 5 keer heeft gewisseld heeft Kocher nog altijd de rust en het vertrouwen in de huidige formatie binnen de lijnen.

Ondanks de sfeer wist NDZW wel als eerste de score weer te openen, zo kwamen wij voor met 1-2 via Leonie. Klimop bleef niet lang achter en scoorde via een afstandsschot de gelijkmaker naar 2-2. Kelly wist het gat wederom te slaan voor NDZW maar niet veel later sloot klimop wederom aan, met 30 minuten gespeeld stond het 3-3 in Millingen aan de Rijn.

We wisten waar onze valkuil andere wedstrijden had gelegen en waren niet van plan daar vandaag wederom in te tuimelen. Daar waar de verdediging het de eerste 10 minuten dicht hield had onze aanval wat moeite met scoren. In tegenstelling tot de eerste helft vielen de beslissende momenten nu wel onze kant op. Na wat aanvallen wisten Renate en Leonie de korf te vinden en sloegen het gat naar een verschil van twee doelpunten. Klimop leek wederom te kunnen aanhaken bij de dames in het zwart maar kwamen niet dichterbij dan 5-6. NDZW was terug in de wedstrijd en wist de score uit te bouwen naar een 5-9 voorsprong! Twee vrije ballen en een korte kans, die Renate en Daisy op hun naam mogen zetten, zorgde ervoor dat NDZW nu wat meer ademruimte had met nog 8 minuten op de klok. Met nog enkele minuten te spelen lukte het Klimop alsnog tweemaal te scoren. Het eindsignaal klonk: 7-9. De punten zijn weer binnen.

Komende zondag speelt NDZW 1 thuis tegen Eendracht 1 de rode lantaarndrager.