Negen medailles voor turnsters SHJ Drunen

In het weekend van 9 en 10 februari turnden een aantal turnsters hun eerste kwalificatiewedstrijd D2, D3, divisie 5 en 6 in Kaatsheuvel. Zij behaalden in totaal negen medailles. Fleur van Noort nam in hetzelfde weekend deel aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor junioren divisie 1 in Reuver. Tot slot turnden de heren hun tweede kwalificatiewedstrijd in Weert. Een aantal heren wisten zich te plaatsen voor de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap!

Op zaterdag 9 februari turnden Esmée van Mook en Laura Verbruggen hun eerste kwalificatie in de categorie jeugd divisie 5. Esmée van Mook eindigde op plaats 8 en wist het derde punt op sprong weg te zetten. Laura Verbruggen eindigde op plaats 9. Later op de dag kwamen de junioren en senioren divisie 5 in actie. Esther de Boer (junior divisie 5) mocht het zilver in ontvangst nemen. Een knappe prestatie, aangezien zij dit seizoen moest promoveren naar een hoger niveau. Esther behaalde eveneens de hoogste score op het onderdeel sprong en het tweede punt op het toestel brug. De senioren divisie 5 turnden een stabiele wedstrijd. Anke Lemke mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Zij noteerde het tweede punt op het toestel balk. Jamie Klerks eindigde net naast het podium op plaats 5, direct gevolgd door Iris van Dijke op plaats 6. Iris behaalde het tweede punt op het toestel vloer. Sandy Nagtzaam eindigde respectievelijk op plaats 11. Een zeer knappe prestatie, nadat ook zij dit seizoen moest promoveren naar een hoger niveau.

In Reuver turnde Fleur van Noort haar eerste kwalificatiewedstrijd bij de junioren divisie 1. Zij eindigde op plaats 15. Britta Stoof moest helaas afmelden, in verband met een blessure.

Op zondag 10 februari kwamen de turnsters D2, D3 en divisie 6 in actie. In de categorie pupil 1 D3 behaalde de turnsters van SHJ Drunen een bijzonder knappe prestatie. Zij bezetten de eerste vijf plaatsen van het klassement. Romée Weijers nam de gouden medaille in ontvangst en was tevens de beste turnster op de toestellen brug en balk in haar categorie. Ze behaalde eveneens het tweede punt op het toestel vloer. De tweede plaats was voor Sanne Karremans. Zij behaalde de hoogste score op de toestellen sprong en vloer en behaalde het derde punt op het toestel balk. Leena Ercan werd knap derde. Voor haar was dit haar allereerste individuele kwalificatiewedstrijd. Zij noteerde eveneens het tweede punt op het toestel balk en het derde punt op het toestel sprong. Nuria Gorter eindigde net naast het podium op een mooie vierde plaats. Zij behaalde het derde punt op het toestel vloer. Emma van Delft eindigde knap op plaats 5.

In de categorie instap D2 turnde Noor Smies haar allereerste officiële wedstrijd. Zij behaalde in een sterk deelnemersveld een knappe tiende plaats.

Nova van Baardwijk (jeugd divisie 6) turnde een sterke wedstrijd en mocht het zilver in ontvangst nemen. Zij behaalde de hoogste score op het toestel brug en de derde score op het toestel balk. Michelle van Litsenburg (junior divisie 6) behaalde een knappe derde plaats. Zij was tevens de beste turnster in haar niveau op het toestel brug.

Shaniqua Boakye (jeugd D3) mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Zij turnde een sterke wedstrijd en behaalde de hoogste score op de toestellen brug en vloer. Op de toestellen sprong en balk behaalde zij de tweede plaats.

Eline Smits turnde in de categorie senior divisie 6 een sterke wedstrijd. Zij mocht na een spannende strijd het goud in ontvangst nemen. Zij behaalde de hoogste scores op de toestellen balk en vloer en noteerde eveneens het derde punt op het toestel brug.

De heren van SHJ Drunen turnden op zondag 10 februari hun tweede kwalificatiewedstrijd in Weert. In de categorie instap divisie 2 kwamen drie turners in actie. Levi van Bokhoven eindigde op plaats 6, Fabian Bohncke op plaats 8 en Freek Kamerman op plaats 19. Lars Bergman en Luke van Essen turnden in de categorie pupil divisie 3 hun wedstrijd. Lars Bergman eindigde op plaats 17 en Luke van Essen op plaats 24. Levi van Bokhoven, Fabian Bohncke, Freek Kamerman en Lars Bergman hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties