Gelijkspel voor Michael van Gerwen

Foto: WGHN

Darter Michael van Gerwen heeft in de Premier League voor de tweede opeenvolgende keer niet gewonnen. De wereldkampioen en titelverdediger kwam in Aberdeen een gelijkspel overeen met de Schot John Henderson, 6-6. Henderson debuteerde in de Premier League.

Zelden werd Van Gerwen zo uitgejouwd door het publiek als donderdagavond. Onder luid boegeroep van de Schotse fans wierp de nummer één van de wereld zijn pijlen richting het bord. Dat ging vooral in het begin vrij aardig, want ‘Mighty Mike’ begon uitstekend aan de partij en won de eerste drie legs. Henderson won zijn eerste leg in leg vier, waarbij hij de dubbel 10 raakte voor een 14-darter. Tot aan de negende leg gingen vervolgens alle legs met de darts mee.

Van Gerwen kreeg in de negende leg vier kansen om zijn break voorsprong te behouden, maar faalde op dubbel 10 en dubbel 5. Henderson brak terug via tops, maar ging vervolgens zijn eigen leg dramatisch van start met 21 en 58. De Nederlander was meteen weg met een 177-score en brak de Schotse darter opnieuw via dubbel 16.

De drievoudig wereldkampioen verzaakte echter in de elfde leg, waarin hij geen matchdart wist te creëren binnen vijf beurten. Henderson brak Van Gerwen opnieuw en mocht tot grote vreugde van de aanwezige fans gaan gooien voor een gelijkspel. Dat lukte, want met een 14-darter in de twaalfde leg wist Henderson een punt af te snoepen van de Vlijmenaar.

Uitslagen Vijfde speelronde Aberdeen
Michael Smith (100.21) 3-7 (103.96) Rob Cross
Daryl Gurney (94.45) 0-7 (109.59) James Wade
Mensur Suljovic (95.55) 3-7 (93.13) Gerwyn Price
Raymond van Barneveld (95.36) 3-7 (106.64) Peter Wright
Michael van Gerwen (103.91) 6-6 (97.38) John Henderson

Bron: Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen