NDZW wint van kampioen

Zondag 24 maart stond een wedstrijd op de planning die NDZW zich graag anders had voorgesteld, om 11:45 werd er gespeeld tegen YES 1.

Waar de dames uit Vlijmen drie weken geleden nog zicht op kampioenschap leken te hebben was vorige week anders bepaald. YES 1 werd met een minimale overwinning op Klimop vorige week al kampioen. Vandaag speelde NDZW 1 dan ook tegen de kampioen uit de poule, waar het bij de vorige confrontatie in 8-8 gelijkspel eindigde waren we aan onszelf verplicht vandaag beter spel te laten zien.

Onderleiding van Rolf Sparidans in het blauw startte de wedstrijd in Die Heygrave met veel toeschouwers. De eerste twee goals vielen aan de zijde van NDZW, Jolijn en Daisy zette de dames in het zwart op een kleine voorsprong. NDZW was fel, overtuigend en lag goed in de wedstrijd. Niet veel later wist YES aan te haken tot aan de 3-3 en er zelfs eroverheen te komen tot de 3-5. Vlak voor rust wist Daisy haar tweede en derde strafworp te scoren en stond de stand bij het rustsignaal gelijk.

Met 5-5 kwamen de dames uit de kleedkamers. Coach Kocher Majid was tevreden: “We laten goed spel zien, we laten zien dat we terecht in de top meedraaien! We moeten vertrouwen hebben dat de kansen blijven vallen, niet inzakken de tweede helft en fel blijven. We laten hier echt leuk korfbal zien!”.

Echter vielen de kansen na rust niet aan zijde van NDZW en kon YES uitlopen tot een 5-8 voorsprong, gingen we het nu weer uit handen geven na rust?! NDZW draaide lange aanvallen maar de bal vond de korf maar niet. ‘Terug naar de basis en korfballen zonder na te denken, gewoon doen!’, aldus Majid. Via Manouk, Kelly en Renate werd de wedstrijd weer gelijk getrokken tot een 8-8 gelijkspel. Met nog 10 minuten op de klok lag de wedstrijd nog open.. YES wist wederom als eerste weg te lopen, via een afstandsschot zetten zij de stand op 8-9. Daisy die inmiddels haar hattrick had bezegeld scoorde nu ook haar vierde treffer en zette daarmee NDZW zijdelings met YES, 9-9. Manouk wist NDZW een stapje dichterbij de overwinning te krijgen door een afstandsschot, 9-10. Inmiddels wat de klok terug gelopen tot 5 minuten, het was nú het moment om door te pakken. Omdat NDZW niet meer mee kon doen me de titelstrijd waren ze des te meer gebrand om vandaag de kampioen te verslaan. Even leek het nog op een gelijkspel uit te lopen tussen de nummer 1 en 2. Leonie was de laatste die de korf wist te vinden in de wedstrijd en scoorde het winnende doelpunt. Hiermee stond het scorebord op 12-11 in het voordeel van NDZW.

Het was een spannende en felle wedstrijd, beide teams waren aan elkaar gewaagd en staan verdiend op de nummer 1 en nummer 2 in de competitie. SVO, de nummer drie heeft punten laten liggen tegen Eendracht waardoor NDZW verzekerd is van de tweede plaats in de competitie. Komende zondag speelt NDZW tegen de nummer 3, SVO 1 om 14:15 in Groesbeek.