Derby tussen RKDVC en Vlijmense Boys eindigt in 1-1

Zondag stond de derby tussen RKDVC tegen Vlijmense Boys op het programma. De belangen in deze wedstrijd waren zeer groot. Vlijmense Boys had de punten bitter nodig om zich te ontdoen van het degradatiespook. Voor RKDVC zou winst betekenen dat het klassenbehoud definitief veilig werd gesteld.

Vanaf de aftrap kregen de toeschouwers een wedstrijd voorgeschoteld die vol zat van spanning. Het gevolg was dat er zelden te genieten was van een goede wedstrijd. Voor rust bleek RKDVC de bovenliggende partij. Dit kwam tot uiting in enkele mooie doelpogingen. Al in de eerste minuut werd een vrije trap van Osman Bostanci door een verdediger getoucheerd. Hierdoor  kreeg de bal voldoende effect om gevaarlijk bij de tweede paal te komen, alwaar de doelman van de Boys reddend kon optreden. Pas in het laatste kwartier kwam RKDVC opnieuw tot enkele mooie kansen. In de 38ste minuut kon Osman een bal in de verdediging van de Boys onderscheppen, maar alleen voor de doelman schoot hij het projectiel in de handen van de sluitpost. Een minuut later leek Tugsad Kali een grote kans te krijgen nadat hij de bal keurig in de diepte kreeg aangespeeld. Maar op het beslissende moment struikelde hij over de bal. Enkele minuten eerder had hij al een schot op de lat uiteen zien spatten. Met nog vier minuten speeltijd kon Guus Berens de bal keurig opbrengen. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal, alwaar Bauke Bakkers de bal keurig binnen tikte en daarmee zorgde voor de 1-0. Nog eenmaal zou RKDVC een prachtige doelmogelijkheid krijgen. Vanuit een vrije trap van Damian van Bijnen kwam de bal richting de bovenhoek van het doel. Opnieuw was het de doelman van de Boys die zeer knap kon redden.

Ook de tweede helft gaf twee zenuwachtige ploegen te zien. Gevolg was dat de derby vol spanning bleef. In de 48ste minuut leek RKDVC dicht bij een treffer. Op voorzet van Osman  kwam de bal bij Guus. Helaas miste hij de bal. De Boys konden hierdoor de bal uitverdedigen en direct een aanval opzetten. In deze tegenaanval konden de Vlijmense gasten de bal hoog voorzetten en was het Ayoub Bakali die onhoudbaar de gelijkmaker binnen kopte, 1-1. Hierna volgde een strijd op het middenveld met weinig gevaarlijke aanvallen tot gevolg. Slechts enkele keren kon gevaar voor het doel worden genoteerd. In de 57ste minuut miste Ayoub Bakali voor open doel. Ook RKDVC kwam nog tweemaal gevaarlijk voor het Vlijmense doel. In de 87ste minuut ging een vrije trap van Roy Lamers rakelings over het Vlijmense doel. En in  de slotseconden van de wedstrijd ging Jan Bulens goed door en jaagde de Vlijmense doelman voldoende op om nog de bal te veroveren. Maar zijn positie was zodanig lastig dat de bal naast het doel zou gaan.

Door dit gelijke spel staat RKDVC met 30 punten vier punten voor op de nacompetitieplaatsen en vijf op de rechtstreekse degradatie. RKDVC heeft het komende weekeinde een uitwedstrijd in ’s-Hertogenbosch tegen middenmotor TGG.  Voor de concurrentie staan de volgende wedstrijden op het programma: Haarsteeg (25 punten) tegen Vlijmense Boys (26 punten); VCB (26 punten) tegen SVSSS (1ste plaats) en als laatste Nieuwkuijk (4de plaats) tegen Taxandria (27 punten). Bij winst is RKDVC ook volgend seizoen verzekerd van een plaats in de derde klasse.