Michael van Gerwen verliest in kwartfinale

Foto: WGHN

Vlijmenaar Michael van Gerwen is in de kwartfinale uitgeschakeld op de European Darts Grand Prix. De nummer één van de wereld verloor met 6-3 van Peter Wright. Ian White won later op de dag de finale van European Darts Grand Prix in Sindelfingen.

Van Gerwen werd in de zesde leg gebroken door Wright, die een 53 finish gooide. Van Gerwen brak direct weer terug, maar moest daarna opnieuw zijn eigen leg inleveren. Dat werd hem uiteindelijk fataal, want ‘Snakebite’ hield vervolgens wel zijn eigen leg. Dat leverde de Schot een halve finaleplek op.

Ian White heeft de European Darts Grand Prix gewonnen. De Engelsman versloeg in de finale Peter Wright die eerder Van Gerwen uitschakelde, met 8-7. Het bleef tot het eind spannend.
Spannend bleef het tot het eind. Héél even pakte White de voorsprong, met 3-1. Dat duurde echter niet lang, want de break van de nummer zes van de wereld volgde razendsnel. Pas bij een stand van 6-6 werd er weer gebroken, maar ook deze break werd snel ongedaan gemaakt. Uiteindelijk trok White dus aan het langste eind.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen