Grote renovatie van Atletiekbaan DAK

Foto: Trainer DAK

Recreanten van Atletiek en Wandelvereniging DAK in Drunen lieten deze week hun laatste sporen na op de toplaag van de Atletiekbaan.

Maandag zijn de werkzaamheden gestart op de atletiekbaan. De toplaag van de baan wordt vervangen omdat deze aan vervanging toe is. Een TOP laag in meerdere opzichten, want deze baan is in 2002 aangelegd met een verwachte levensduur van 15 jaar. Door een goede samenwerking met de gemeente Heusden die voorziet in het groot onderhoud van gebouwen en terreinen en de onderhoudsploeg van de vereniging (vrijwilligers in hart en nieren) kon de levensduur van de toplaag wat langer mee. Regulier onderhoud (gemeente) en dagelijks onderhoud (DAK) zorgde ervoor dat de gebruikers al jaren over een prima baan konden beschikken. De gemeente is eigenaar van het terrein en DAK huurt met de bijbehorende faciliteiten de baan.

Een keuring door een onafhankelijk instantie toonde echter twee jaar geleden aan dat de demping nu toch wel tegen de ondergrens is en daarnaast is de baan steeds gladder geworden, wat m.n. in de winter en bij natte omstandigheden voor problemen zorgt. En zie daar het moment van vervanging wordt een feit. De verwachting is dat de werkzaamheden in juni kunnen zijn afgerond.
De werkzaamheden zijn door de gemeente aanbesteed en worden uitgevoerd door de firma Topgrass uit Sint-Oedenrode.
Tot het zover is, worden sporters in de gelegenheid gesteld van de atletiekbaan ACW’66 gebruik te maken. ACW de vereniging uit Waalwijk, alwaar in 2017 de baan is gerenoveerd. Ook toen is een uitwisseling tot stand gekomen met DAK zodat de sporters hun atletieksport konden blijven beoefenen op de baan.
Overigens wordt bij DAK niet alleen atletiek bedreven in al haar disciplines, maar zijn ook hardlopen voor recreanten, wandelen en bewegingskuur terugkomende activiteiten.
DAK voor beweging en sport voor ieder wat wils.

Wil jij ook dat sport of bewegen in je agenda komt voor een andere levensstijl, kijk dan zeker op de DAK-website: www.dakdrunen.nl eventueel kan ook contact worden opgenomen via het mail adres [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen