Haarsteeg wint in slotminuut van Vlijmense Boys

Haarsteeg heeft zich zondagmiddag verlost van de laatste plaats in de derde klasse C door in de laatste minuut te winnen van Vlijmense Boys: 2-1.

Het was zeker geen goede wedstrijd, maar door het foutenfestival was er meer dan voldoende te beleven voor de ongeveer zeshonderd toeschouwers. Binnen twee minuten leidden de gasten door een kopbal van Bjorn van Bijnen. Tien minuten later was het alweer gelijk. Sebastiaan van Bakel werd in de zestien gevloerd, Maikel Kivits benutte de strafschop. Daarna drong Haarsteeg, dat wat meer pit aan de dag legde, dik een halfuur aan. De thuisclub kreeg kansen bij de vleet, maar of doelman Matthew van Dommelen lag in de weg, of het vizier was niet goed afgestemd. Ook de lat voorkwam een verdiende voorsprong. In het laatste kwartier namen de gasten het heft in handen. Het leverde een levensgrote kans op voor Van Bijnen, maar doelman Marijn Eikhoudt redde. In de laatste minuut kon Haarsteeg toch nog feest vieren: invaller Joost Aloserij kopte via de binnenkant van de paal raak. Aloserij was na afloop realistisch. “Om erin te blijven en de nacompetitie te ontlopen zullen we zondag bij RKDVC moeten winnen, anders is deze zege voor niets geweest.”

RKDVC was in Den Bosch heel succesvol, want er werd met 0-3 gewonnen van TGG. Vooral Jan Bullens, die dit seizoen kampte met blessureleed, liet van zich spreken. De balvaste spits scoorde drie keer. De Drunenaren zijn veilig, kunnen volgende week Haarsteeg helpen om in de derde klasse C te blijven. Volgens assistent-trainer Stanley Pietersen gaat dat niet gebeuren. “We kunnen dan eindelijk vrijuit voetballen. Dan willen we ook laten zien dat we helemaal niet in de onderste regionen van deze klasse thuishoren.”

Nieuwkuijk ging in zijn laatste thuiswedstrijd onderuit tegen Taxandria: 1-2. Rick van Buul tekende voor de Kuijkse treffer. “Als je maar een kwartier de bovenliggende partij bent, heb je dus geen aanspraak op meer dan een nederlaag”, vindt trainer Patrick Berkelmans. De nederlaag heeft wel een consequentie: Nieuwkuijk zal de nacompetitie voor promotie beginnen met een uitwedstrijd.

In de vierde klasse D stond zondagmiddag de derby tussen HHC’09 en SC Elshout op het programma. De gasten wonnen met 1-3. Senad Hadzic, trainer van HHC’09, voelde zich in de steek gelaten door zijn ploeg. “Het hele seizoen hebben de jongens zich uit de naad gewerkt, vandaag lieten ze dat na. Daar baal ik van. Het is wel een derby, hè. Daar komt volk op af, moet je jezelf wel laten zien.” Thom van Delft opende de score, binnen zes minuten was het gelijk: Sinan Alkan benutte zijn zevende strafschop van dit seizoen. Na rust bezorgden Stan Muskens (penalty) en Thom van Delft de bezoekers een dik verdiende zege.

In de vijfde klasse C haalde Essche Boys de nacompetitie door bij FC Drunen met 0-3 te winnen. Bij de stand 0-2 kreeg de thuisclub twee enorme kansen om er weer een wedstrijd van te maken. “Gewoon de bal breed leggen, dan was het zeker een doelpunt geweest”, zegt trainer Ali Albayrak, “maar dat gebeurde niet. De jongens waren weer eens te zelfzuchtig. Jammer, want dat zou de moraal een stuk opkrikken.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.