Nieuwkuijk – PSV 1-2 Einde van het sprookje…….

Maandag 2e Pinksterdag speelde het eerste elftal van Nieuwkuijk de tweede wedstrijd om promotie naar de 2e klasse tegen de amateurs van PSV uit Eindhoven.

De eerste helft kon na 45 minuten het beste worden samengevat als:  wakker zijn en effectief gebruik maken van kansen. Blijkbaar waren onze jongens niet meteen vanaf de aftrap wakker, want  in de eerste de beste aanval van PSV in de eerste minuut werd doelman Dave Tausch al gepasseerd. Nieuwkuijk probeerde daarna de wedstrijd op te pakken en er ontstond een gelijk opgaande partij voetbal, waarin de beste kansen voor Nieuwkuijk waren. Het duurde tot de 22e minuut van de wedstrijd, dat Niels Kok de 1-1 kon laten aantekenen. De gewekte verwachtingen na dit doelpunt, een overwicht van Nieuwkuijk en een voorsprong, werd na 26 minuten bij een van de zeer schaarse doelkansen van PSV  te niet gedaan door een fraaie boogbal over keeper Dave Tausch, die net een paar stappen te ver voor zijn doel stond om de bal nog te kunnen keren. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na de rust ontstond meer en meer een fysieke wedstrijd, waarin beide elftallen tot het uiterste gingen om de verdiende gelijkmaker, dan wel een verhoging van de voorsprong op het bord te brengen. Nieuwkuijk wist de kansen, die het kreeg echter niet te verzilveren en dat betekende dat PSV doorgaat naar de volgende ronde voor promotie.

Naast teleurstelling over het resultaat overheerst ook de trots op een geweldig seizoen voor de vereniging. We moesten van heel ver komen om degradatie te voorkomen, wisten uiteindelijk periodekampioen te worden, werden winnaar van de Willy Naessenscup en lieten ons goed zien in de nacompetitie.  Er had misschien meer in gezeten, als ……maar as is verbrande turf.