Van Gerwen in 2e ronde tegen Glen Durrant

Foto: Pixabay

Michael van Gerwen en Glen Durrant staan vanavond tegenover elkaar in de tweede ronde van de World Matchplay in Blackpool.

Het is een clash tussen de regerend wereldkampioen bij de PDC (Van Gerwen) en de meest recente Lakeside-kampioen (Durrant). Het gebeurde slechts driemaal eerder dat de wereldkampioenen van beide bonden elkaar troffen tijdens een groot televisietoernooi. Op zichzelf staande wedstrijden zoals de Match of the Century tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor (1999) worden niet meegerekend.

De laatste keer dat de regerend PDC- en BDO-wereldkampioen tegenover elkaar stonden was in 2014. Toen speelde Van Gerwen tegen Stephen Bunting op de World Grand Prix. Mark Webster (winnaar Lakeside) en John Part (winnaar PDC WK) kruisten de degens met elkaar tijdens de Grand Slam of Darts in 2008.

Phil Taylor nam het in 2006 tijdens de International Darts League op tegen Jelle Klaasen, die dat jaar had gewonnen op de Lakeside. Deze ontmoeting werd met 7-6 gewonnen door Klaasen.

Van Gerwen en Durrant wisten allebei driemaal wereldkampioen te worden. De Nederlander deed dit in 2014, 2017 en 2019 bij de PDC. Durrant was in 2017, 2018 en 2019 de sterkste bij de BDO.

Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties

0