Haarsteeg wint knap bij kampioenskandidaat

In de 3e klasse deed Haarsteeg goede zaken door met 1-2 te winnen van ODC, RKDVC en Vlijmense boys wisten een gelijkspel te behalen, de wedstrijd van Nieuwkuijk werd afgelast door de hevige regenval, In de 4e klasse verloor HHC’09 met 3-2 na een 0-2 voorsprong en SC Elshout kwam niet verder dan 1-1. FC Drunen verloor zijn thuiswedstrijd tegen Gloria UC met 1-2.

Zondag werd in de kantine van derdeklasser RKDVC het Oktoberfeest gehouden. Beregezellig, al zal het eerste potje bier van spelers en technische staf van het vlaggenschip wat bitter hebben gesmaakt. Reden: Patrick Coenen, doelman van Baardwijk, had de Drunenaren van hun eerste competitiezege gehouden: 1-1. Vooral in de eerste helft onderscheidde Coenen zich twee geweldige reddingen. Na rust moest hij passen toen Kali Tugsad profiteerde van uit glibberen op de drijfnatte grasmat van Max van der Aa, die daardoor de bal verloor. Baardwijk ging aanvallen en boekte in de 85e minuut zowaar succes: 1-1. “Tachtig procent balbezit gehad, niet gewonnen. Dat is zuur”, vond trainer Edwin van Wijk.

Ook Vlijmense Boys won niet, maar hield aan het duel bij Zwaluw VFC (1-1) wel degelijk een goed gevoel over.  In de slotfase grabbelde de doelman naar de bal, maar die werd een prooi voor Wesley Paijmans. Voor Paijmans was spelen een persoonlijke overwinning. Dik een jaar heeft de 35-jarige voetballer er vanwege een kruisband eruit gelegen. Heel even heeft de routinier erover gedacht om ermee te kappen. “Gelukkig heeft Wesley dat niet gedaan”, zegt trainer Erik van Esch. “Zijn routine kunnen we heel goed gebruiken.

Haarsteeg won voor de tweede keer op rij. Bij ODC, door kenners als kampioenskandidaat gezien, werd het 1-2. Voor de rust hadden de gasten een voorsprong genomen door Lars Habraken. Dat was meer dan verdiend. Erna kreeg Haarsteeg, dat al snel zijn twee aanvallers kwijtraakte, het bijzonder lastig. Toch, weer door een doelpunt van Habraken, pakten de blauw-witten in de slotfase de zege. “Dat zijn twee bonuspunten”, wist trainer Ercument Metin.

In de vierde klasse F kende zowel HHC’09 als SC Elshout een ongelukkige middag. Elshout bleef tegen Wilhelmina op één puntje steken: 1-1. Thijs Lommers scoorde de gelijkmaker, nadat de Bosschenareren uit een strafschop de score hadden geopend. “Vooral na rust hebben we erg veel pech gehad”, vond leider Ronald van Noije. “Paal en lat hebben tot drie keer een doelpunt voorkomen.” HHC’09 ging bij Vorstenbossche Boys onderuit: 3-2. De gasten  namen door treffers van Semih Akturan en een eigen doelpunt een voorsprong, maar vanaf de 75e minuut ging het finaal mis, onder meer met een keepersfout en een veldverwijzing. Deze week gaat de club aan de slag met het aanstellen van een nieuwe trainer. De kans dat die komende zondag al op de bank zit, is klein, zegt bestuurslid Bert Kops. “We laten ons niet opjagen.”

Vijfdeklasser FC Drunen hield aan de thuiswedstrijd tegen Gloria UC geen punt over: 1-2. De thuisclub had binnen twintig seconden al een voorsprong te pakken door een doelpunt van Issam Harit. Dat gaat wat worden, dacht trainer Ali Albayrak. Maar allengs de wedstrijd gingen de Drunenaren meer en meer de kleine voorsprong koesteren. “Dus meer achteruit lopen als onze tegenstander in balbezit was. Dan roep je de problemen over je af.”