HHC ’09 wacht nog steeds op eerste punt

Foto: Heusden Nieuws

In de vierde klasse verloor HHC ’09 opnieuw en ook SC Elshout wist niet te winnen. Zondagmiddag stond in de derde klasse C de derby tussen Vlijmense Boys en RKDVC op het programma. De Drunenaren gingen op sportpark De Hoge Heide met de winst vandoor: 1-2.Haarsteeg wint met 3-1 van BVV en Nieuwkuijk ging bij FC Engelen onderuit. FC Drunen pakte opnieuw een grote overwinning.

RKDVC is lekker begonnen voor de Willy Naessens Cup, de onderlinge competitie van vier Heusdense voetbalclubs in de derde klasse C. Vorige week Haarsteeg verslagen, in Vlijmen een volgende scalp gepakt. “Dat was ook een doelstelling voor dit seizoen”, zegt trainer Edwin van Wijk, die Bas Verhoeven uit een strafschop en Thomas Fitters zag scoren alvorens Ayoub Bakkali iets terug deed. “Vorig seizoen speelden we voor die cup niet meer dan een bijrol, vandaar.”

Een hoofdrol was er zondagmiddag ook voor de scheidsrechter, meende Erik van Esch, trainer van de Boys. “Ayoub passeerde een paar verdedigers en de keeper, scoorde. 1-0 voor ons, dachten we. Plotseling stak die assistent-scheidsrechter zijn vlag omhoog. Daar ging de scheidsrechter ook nog eens in mee. Deed –ie dat niet, dan had de wereld er heel anders uitgezien.”

Haarsteeg ging vorige week in het laatste kwartier ongenadig hard onderuit bij RKDVC: van 0-1, werd het 5-1. Maar die domper was al verteerd, zo bleek in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger BVV: 3-1. Dave Treuren opende de score, Rick van de Griendt prikte er nog eens twee doelpunten bij. “Een mooie overwinning”, vond trainer Metin. “Zeker als je meetelt dat we een beroep moesten doen op nogal wat spelers van het tweede, zelfs het derde. Die jongens hebben het uitstekend gedaan.”

Nieuwkuijk ging bij FC Engelen met 3-2 onderuit. Hoewel de uitslag een spannende wedstrijd vermoedt, was dat volgens trainer Corné Verhoeven niet het geval. “Engelen had veel meer balbezit. En als het speeltuig voor onze voeten lag, waren we die al heel snel kwijt. Dus fatsoenlijk een aanval opzetten was er maar amper.” Des te knapper dat Miquel de Wijs en Jurgen Fitters toch nog het net vonden.

Na zes wedstrijden wacht vierdeklasser HHC’09 nog altijd op zijn eerste punt. In de thuiswedstrijd tegen Avesteyn was daar nimmer zicht op: 0-4. De nieuwe trainer, Ger Henskens, heeft in twee wedstrijden al tien doelpunten voorbij zien komen, allemaal in het nadeel van HHC. Toch ziet de Bosschenaar het zeker niet somber in. “Langzaam maar zeker maken we wel degelijk enige progressie.”

Na afloop van een wedstrijd blijven spelers en technische staf van SC Elshout altijd even in de kantine hangen. Een potje bier slaan ze niet snel af. “Maar zondagmiddag leek het wel of er bij Boxtel een café-elftal op het veld stond”, was leider Ronald van Noije kritisch. “We kwamen door Thom van Delft nog wel op een voorsprong, maar daarna was het maar amper om aan te gluren zo veel persoonlijke fouten maakten we.” Uiteindelijk verloor Elshout met 4-1. “Komende zondag hebben we wat goed te maken.”

Trainer Ali Albayrak van FC Drunen heeft al bijna anderhalf seizoen nogal wat sportieve ellende moeten verstouwen. Maar de afgelopen twee weken schijnt de zon volop bij FC Drunen. Vorige week zondag werd SVG met 5-0 geklopt, zondagmiddag was het de beurt aan hekkensluiter ADVENDO om die op een stevige nederlaag te trakteren door twee doelpunten van Tom van den Elshout, en eentje van Kevin van Boxel en Carsten Peijnenburg: 0-4. “Ook voor de tweede keer de nul gehouden, dat is ook mooi.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen