Alleen SC Elshout en Nieuwkuijk sprokkelen een puntje

Foto: Heusden Nieuws

Voor de voetbalverenigingen in de gemeente Heusden was het een buitengewoon pover weekend. Alleen Nieuwkuijk en SC Elshout pakten een puntje.

Derdeklasser Vlijmense Boys leed de grootste nederlaag, ging op eigen grond met 0-5 onderuit tegen ODC. Verrassend, want de Boys staat een stuk hoger op de ranglijst. “Maar het kan ook zijn dat ODC te laag staat”, zegt leider Hans Paijmans. “Hoe dan ook: we hadden een offday en bakten er maar weinig. We moeten het van onze beleving hebben. Niks van gezien.”

Trainer Edwin van Wijk vond dat RKDVC minstens een punt bij DSC had moeten pakken. Dat lukte dus niet: 3-1. “We hadden een enorm overwicht, want DSC groef zich helemaal in. Nadat Ramon Kok een achterstand had weggepoetst, ging ik er eens goed voor zitten. Maar in plaats van de gelijke stand naar de rust te halen om in de tweede helft toe te kunnen slaan, moesten we al na een minuut weer in de achtervolging. Dat moet niet kunnen. We hebben het dus aan onszelf te wijten dat we geen resultaat boekten.”

Ook Haarsteeg bleef met lege handen achter. Tegen Zwaluw VFC deed een oude bekende, Martin de Laat, de blauw-witten de das om: 0-1. Het was de derde nederlaag voor de blauw-witten.

Nieuwkuijk kreeg het wel voor elkaar om een punt te pakken. Bij BVV werd het 2-2. Toch was trainer Corné Verhoeven er niet helemaal gelukkig mee. “We stonden tot in de extra tijd met 1-2 voor. Met een mannetje meer. Een ingepompte bal in het strafschopgebied viel voor de voeten van een Bosschenaar, hij prikte raak.” Roy de Vaan en Max Raijmakers scoorden voor Kuijk. De blessuregevoelige Raijmakers ligt er misschien een paar weken uit. “Hij had wat last van zijn hamstrings, dus wilde ik Max uit voorzorg wisselen. Hij trok nog een laatste sprintje, toen schoot het er weer in.”

Vierdeklasser HHC’09 wacht nog steeds op zijn eerste puntje. Tegen RKKSV werd met 0-3 verloren. De uitslag was nogal geflatteerd, vond trainer Ger Henskens. “We hebben drie goede kansen gehad, maar benutten was dus een heel ander verhaal.” Nul punten, stijf onderaan. Toch blijft Henskens optimistisch. “Voetballend gaat het met de week een beetje beter.”

SC Elshout had als enige club in Heusden de kans om een zege te boeken. Dat lukte niet, bij Boskant werd het 1-1. “Dat is te wijten aan de scheidsrechter”, vond leider Ronald van Noije. “Hij keurde zomaar twee doelpunten af. En het doelpunt van Boskant stonk. Hij gaf aan dat wij mochten ingooien, maar Boskant trok er zich niks van aan. We stonden het lood, die ploeg profiteerde daarvan. Rechtbreien, dat deed de scheidsrechter niet. Jammer, we speelden een goede wedstrijd.” Thom van Delft scoorde de gelijkmaker.

Ook Ali Albayrak, trainer van vijfdeklasser FC Drunen, had geen goed woord over voor de arbiter na de afgetekende 4-0 nederlaag bij TPO. “Die gasten schopten naar alles wat bewoog. Hij trad niet op. Als we er een opmerking over maakten, kregen wij een gele kaart.” De frustraties liepen zó hoog op dat rond de zeventigste minuut de spelers van FC Drunen en masse van het veld wilden stappen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen