Inion in de wondere wereld van de Efteling

Foto: Inion

Zaterdag 9 november was weer de jaarlijkse demonstratie van Inion. Alles stond deze dag in het teken van ‘Inion in de wondere wereld van de Efteling’. De Kubus werd vakkundig verbouwd en was nauwelijks nog te onderscheiden van het Sprookjesbos.

Vanaf 15.00 uur stroomde het ook nog eens vol met mijnwerkers, spoken, drakenjagers, prinsessen, kabouters en allerlei andere sprookjesfiguren en daarmee kon de demonstratie echt beginnen!

De springgroep beet het spits af. Als mijnwerkers van de Baron 1898 wisten zij op spectaculaire wijze de Witte Wieven te verslaan. Hierna volgde de eerste selectiegroep van de middag. De meiden van de B-selectie, die hun trainsters in een karretje door het paleis van Symbolica voerden en tegelijkertijd op de vier turntoestellen mooie elementen lieten zien. Intussen stonden de jongens en meiden van de Freestyle Gymnastics al gespannen klaar achter de coulissen. Deze groep bestaat pas een paar maanden, maar desalniettemin zag hun Droomvlucht demo er fantastisch uit! Na een mooie mix van turnen en freerunning steeg de spanning toen de griezels en spoken van de gym 1 behendig op de balk klommen. Vol in de schmink en op muziek van het Spookslot lieten zij zien dat ze hier veel moeilijke dingen op kunnen. Al snel na deze griezelige demo kreeg het publiek gelukkig weer een lach op het gezicht door alle schattige peuters en kleuters, die leuke dingen lieten zien met de parachute en over de bobbelbaan op de muziek van Jokie en Jet.

En zo was het programma alweer halverwege! Tussendoor werd een aantal keer een loterij gehouden, waar mooie prijzen te winnen waren. Intussen werd de zaal verbouwd door de bouwploeg en maakte de volgende groep zich al klaar voor hun optreden. De tieners en volwassenen van de toestelgroep lieten op muziek van de Villa Volta mooie dingen zien op de airfloor. Ondanks hun ervaring waren ze nog steeds gespannen, maar dit was nauwelijks terug te zien aan de demo die zij lieten zien. Direct daarna kwam de plusgroep op om ten strijde te trekken tegen het monster van Joris en de draak en hierna was het de beurt aan de jonge turnstertjes van de pré-selectie. Zij speelden de Indische Waterlelies en op verschillende toestellen turnden ze de sterren van de hemel! Als een na laatste mochten na lang wachten de zeven dwergen van de gym 2 hun leuke act laten zien en daarna was het alweer tijd voor de laatste groep van de dag. De A-selectie sloot af met een act op muziek van Aquanura, wat gelijk een mooie terugblik was op een geslaagde demonstratie. De waterlelies kwamen weer voorbij, Jokie en Jet en Ravelijn en intussen bewezen de turnsters van de A-selectie waarom zij op dit niveau mogen turnen. Het zag er weer erg mooi uit!

De dag werd afgesloten met het vergeven van de hoofdprijs uit de loterij, het bedanken van alle fantastische vrijwilligers en tot slot een dans met alle deelnemers van de dag. Daarmee kwam de demonstratie 2019 definitief ten einde en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde editie!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen