Storm Dennis maakt van RKDVC tegen Vlijmense Boys een boeiende derby

Zondagmiddag had de derby tussen RKDVC en Vlijmense Boys een onvoorspelbaar karakter door de harde wind. Dat leverde toch een boeiende en vooral spannende wedstrijd op: 2-2.

Voor doellieden is de wind nooit een bondgenoot, zegt Matthew van Dommelen, die bij de Boys zijn heiligdom verdedigt. “Bij schoten en voorzetten weet je nooit wat die bal gaat doen. Het beste is om zo lang mogelijk te wachten met ingrijpen.” Dat ging Van Dommelen in de eerste helft een paar keer heel goed af.

Minder gelukkig was Maurice Adegeest die na een hoekschop – elke corner was door een wind gevaarlijk – zijn doelman Jordan Levy, die na rust een paar prachtige reddingen in huis had, passeerde. “Nee, had niks met de wind te maken. Jordan sloeg de bal tegen mijn been.” Uit weer een hoekschop kwam RKDVC door een kopbal van Nick van de Laar op gelijke hoogte. Vlak voor rust scoorde Stef Lammers uit een strafschop: 1-2. De bal bleef tot twee keer toe niet op de stip liggen, toch bleef Lammers koelbloedig.

Over de gelijkmaker van RKDVC werd nog lang nagepraat. Na een diepe bal kwam Van Dommelen uit zijn doel om de bal weg te roeien, maar hij miste de bal volkomen. Ramon Kok pakte het cadeautje uit. “Ik gleed uit”, zei de doelman. “Bij de Boys waren ze in alle staten: de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn assistent, de clubgrensrechter van de gasten. “Zelfs mijn keeperstrainer was er zeker van dat het offside was. Dan moet het wel zo zijn, want die is goudeerlijk.”

Nieuwkuijk en Baardwijk deelden de punten: 1-1. Na vijftig minuten kreeg een speler van Baardwijk vanwege een schwalbe een tweede gele kaart. Een opsteker voor de thuisclub, die dacht daar profijt van te kunnen trekken. Dat lukte niet. Sterker nog: na afloop mocht blauw en wit nog in de handen knijpen dat het een remise werd. Nadat de gasten via een dwarrelbal de leiding hadden genomen, trok Mitchel Fitters met een prachtige lob de stand weer gelijk.

Haarsteeg moest in de thuiswedstrijd tegen DSC het onderspit delven: 1-2. Dat was vooral sneu voor Tenzin Jansen. Dit seizoen begonnen in het derde, overgeheveld naar het tweede en vanwege zijn progressie mocht hij zijn debuut maken in het vlaggenschip. Hij scoorde de aansluitingstreffer. Dat het daarbij bleef was een klein wonder, vond trainer Metin. “We hadden veel pech, een paar ballen werden van de doellijn gehaald.”

In de vierde klasse F was het feest bij HHC’09. De ploeg die een na tien wedstrijd een zekere degradant leek – nog geen enkel punt was gepakt – verloste zich zondagmiddag van de rode lantaarn door Wilhelmina te kloppen. Met betonvoetbal, dat wel. “Dat is onze tactiek: we houden heel veel mensen achter de bal en proberen met een uitval succes te boeken”, zegt trainer Ger Henskens, die Jan Nijholt in de zeventigste minuut zag scoren. “En het werkt, vooral na de winterstop krijgen we heel weinig doelpunten tegen. Dus beginnen we ook punten te pakken.”

SC Elshout kwam tegen Boskant niet aan de bak: de wedstrijd werd afgelast. Ook in de vijfde klasse B had FC Drunen een vrije middag: door de storm ging de wedstrijd bij Gloria UC niet door.