Vlijmense Boys maakt kans op 2e periode

In de 3e klasse C maakt Vlijmense Boys grote kans om de 2e periode te winnen na winst op Zwaluw VFC, RKDVC wint makkelijk bij Baardwijk, Nieuwkuijk in bizarre wedstrijd naar 3-3, Haarsteeg verliest van laagvlieger B.V.V., In de 4e klasse winst voor Sc Elshout en verlies voor HHC’09 en FC Drunen wint in doelpuntijk duel van DVVC.

Vlijmense Boys ligt op koers om de tweede periode in te palmen na de 1-0 zege op Zwaluw VFC. Weliswaar leidt CHC de dans, maar de lijstaanvoerder heeft de eerste periode al ingepalmd. Trainer Erik van Esch zag voor rust zijn ploeg heel goed voetballen. “Alleen gingen we erg slordig met de kansen om.” Wesley Paijmans vormde de uitzondering. In de tweede helft moest de thuisclub soms spitsroeden lopen om de drie punten niet uit handen te laten vallen.

RKDVC had maar weinig moeite om Baardwijk opzij te zetten: 0-3. In de 21e minuut opende Nick van de Laar de scoren, zeven minuten later was Rick van Woerkom succesvol. En weer eens zestig seconden verder in deze derby prikte Thomas Fitters raak. Wat op voorhand dus een spannende wedstrijd leek, bleek niet meer dan een another day at the office voor de Drunenaren. “Het ging wel erg gemakkelijk”, vond trainer Edwin van Wijk.

Haarsteeg beleefde een beroerde middag bij hekkensluiter BVV, dat tot voor zondagmiddag nog geen wedstrijd had gewonnen: 2-0. Volgens trainer Metin had BVV geen kans gehad. “Ze scoren uit een scrimmage en bij het tweede doelpunt gleden mijn centrale verdedigers uit. Zelf kregen we meer dan voldoende mogelijkheden om te scoren. Maar dat is al een tijdje een groot probleem bij ons.”

De neutrale toeschouwer werd bij het duel tussen DVG en Nieuwkuijk volop verwend: 3-3. “Het was een bizarre wedstrijd”, vond trainer Corné Verhoeven. “Na twintig minuten hadden we met 0-3 voor moeten staan, bij de rust stond het 3-1. Daarna kreeg DVG nog volop kansen. Totdat we een mannetje extra in de voorhoede zetten en meer risico gingen nemen. Kwamen we knap terug. We hadden zelfs moeten winnen, want in de laatste minuut misten we een strafschop.” Rick van Buul, Niels Kok en Stef van Rooij hadden het vizier een stuk beter afgesteld.

In de vierde klasse F schoot Thijs Lommers SC Elshout in de extra tijd voorbij OSC’45: 1-2. De gasten kwamen vlak voor de rust na een dood spelmoment op een achterstand. “Daarna hebben we hard gewerkt om de wedstrijd te laten kantelen”, zag leider Ronald van Noije. Dat leverde een gelijkmaker op, gescoord door Luc van den Aker. En uiteindelijk toch nog de volle mep.

HHC’09 beleefde weinig plezier aan de uitwedstrijd tegen Avesteyn: 3-0. “De kans dat we hier iets zouden halen, was wel erg klein”, zegt trainer Ger Henskens. “Avesteyn doet mee om de titel, wij moeten rechtstreekse degradatie zien te voorkomen. In de hele wedstrijd hebben we dan ook niet één kans gehad.”

Vijfdeklasser FC Drunen behaalde een stevig zege op DVVC: 5-2. Bij DVVC is Suat Tasçi trainer, in het verleden had de Tilburger FC Drunen onder zijn hoede. “Mijn spelers waren er op gebrand om te winnen van Suat”, zag oefenmeester Ali Albayrak. “We klapten er op, want binnen 25 minuten was het al 4-0.”  Melvin van Gogh opende de score, Sven van Selst, Kevin van Boxel en  Dylan van Woerkom schoten het kwartet vol. Na rust deed Thom van den Elshout ook nog een duit in het zakje.