Van Gerwen wint UK Open

Foto: WGF

Darter Michael van Gerwen heeft de prestigieuze UK Open op zijn naam geschreven. Hij klopte in de finale Gerwyn Price uit Wales met 11-), na een fraaie inhaalrace.

De beginfase was overduidelijk voor Price, die gemakkelijk wegliep naar een 5-1 voorsprong. De tweede sessie kwam Van Gerwen terug naar 6-4.

In de dertiende leg kreeg Price de kans om de voorsprong te vergroten naar 8-5 maar hij miste vier breakkansen. Via dubbel 5 ontsnapte Van Gerwen aan een grotere achterstand, waarna Mighty Mike via dubbel 2 meteen een rebreak plaatste voor 7-7.

Een leg later miste wederom breakkansen, waarna Van Gerwen voor het eerst sinds de eerste leg weer op voorsprong kwam. De genadeklap kwam vervolgens in de zestiende leg, nadat Price opnieuw kansen miste, maar dit keer in zijn eigen leg.

De Vlijmenaar wierp 136 uit en kwam op een 9-7 voorsprong en vervolgens op 10-7. Van Gerwen liet daarna een matchdart liggen in de negentiende leg en Price kwam terug tot 10-9. Spannender werd het niet. De Welshman miste één kans voor 10-10, waarna Michael van Gerwen de titel pakte met een 66 finish.

Van Gerwen won de UK Open ook al in 2015 en 2016.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen