Ahmed Touba van Club Brugge naar RKC Waalwijk

Foto: RKC Waalwijk

Ahmed Touba heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig Waalwijks contract. De Belgische verdediger met Algerijnse roots komt per direct over van Club Brugge.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld over de komst van Touba: ‘’Zoals gezegd zijn we geduldig en gedegen op zoek naar kwalitatieve versterkingen voor onze selectie. In de persoon van Ahmed hebben we de gewenste defensieve versterking te pakken. Ahmed volgen we al geruime tijd en met hem hebben we diverse prettige gesprekken gevoerd. Het is fijn dat de handtekeningen nu staan en Ahmed voor meerdere jaren het RKC shirt gaat dragen. Hij is een jonge, krachtige en talentvolle verdediger die goed past bij onze speelstijl.’’

Ahmed Touba
Ondanks dat Touba (22) in het Franse Roubaix werd geboren geniet hij de Belgische nationaliteit. Tussen 2014 en 2017 was hij actief in de jeugdopleiding van Club Brugge. Op 1 mei 2017 debuteerde hij tegen Zulte Waregem in het eerste elftal van Blauw-Zwart. De afgelopen twee seizoenen speelde Touba op huurbasis voor OH Leuven en het Bulgaarse PFC Beroe.

Nationale ploeg
Voor de nationale jeugdteams van onze zuiderburen speelde Touba al 7 interlands. Ook de komende interlandperiode is de nieuweling opgeroepen voor de nationale ploeg België O21. Op 8 september aanstaande speelt treft hij met zijn landgenoten Duitsland. Bij de selectie van België O21 is het een weerzien met een oude bekende van ons RKC, Hannes Delcroix.

Na de komst van James Efmorfidis, Thierry Lutonda, Kostas Lamprou en Nicolas Olsak is Ahmed Touba de vijfde versterking voor RKC Waalwijk dit seizoen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties