Publiek grote winnaar bij derby tussen Vlijmense Boys en Nieuwkuijk

Openlucht concert Covid 19

Zondagmiddag schotelden de derdeklassers Vlijmense Boys en Nieuwkuijk de toeschouwers een heerlijke voetbalwedstrijd voor. Toen na ruim negentig minuten de kruitdampen waren opgetrokken, stond Kuijk aan de goede kant van de streep: 3-4.

Beide ploegen speelden vol op de aanval, en dat in een hoog tempo. Kansen leverden die in de eerste 35  minuten niet op, daarna draaide de doelpuntenmachine op volle toeren. Brent de Wijs pikte er twee mee, en dat binnen zestig seconden: 0-2. Vlak voor rust bracht Nick Peijnenburg de spanning terug. Nog geen twee minuten na de hervatting strafte Roy de Vaan een gruwelijke verdedigingsfout genadeloos af: 1-3. De Boys beschikte over veerkracht, zo lieten weer Peijnenburg en Jermaine Maas zien: 3-3. Vlak voordat John van Dommelen zou worden gewisseld, bemoeide hij zich toch nog even met een vrije trap. Via een Vlijmens been vloog de bal tegen de touwen: 3-4.

Voor trainer Erik van Esch had de wedstrijd een bijzonder tintje: zijn zoon Milan speelt bij Kuijk. Maar die bleef het hele duel in de dug-out. “Er komen er dadelijk twee chagrijnig thuis. Ik, omdat we hebben verloren en Milan, omdat hij niet heeft gespeeld.”

Haarsteeg startte de competitie met een uitwedstrijd bij Be-Ready in Hank. Er werd met 1-0 verloren. De thuisclub was de eerste twintig minuten sterker, toen viel ook het doelpunt. Daarna was er meer evenwicht in het spel. Volgens Ercument Metin, trainer van Haarsteeg, had ook zijn ploeg gescoord. “De bal viel een halve meter over de doellijn, maar de scheidsrechter stond niet goed opgesteld. Zonde.” De voorbereiding op dit duel was er eentje van knippen en plakken. Vanwege corona mocht er dinsdag niet worden getraind, op donderdag bleven risicogevallen thuis.

Ook bij RKDVC wordt er weer om de punten gestreden. De Drunenaren startten zondag met een thuiswedstrijd tegen Trinitas Oisterwijk: 2-2. Trainer Edwin van Wijk had gehoopt dat de goede voorbereiding zou worden doorgezet in de competitieouverture. “Dat was in de eerste helft weinig van te merken”, vond de oefenmeester. Bij de stand 0-2 haalde de thuisclub het paardenmiddel van stal: pompen of verzuipen. Het werkte: Yannick van Zutphen scoorde  de aansluitingstreffer en uit een goedkoop verkregen strafschop schoot Bas Verhoeven de gelijkmaker binnen.

Vierdeklasser SC Elshout is de competitie uitstekend gestart, want tegen MEC’07 boekten de blauw-witten hun tweede zege op rij: 2-2. Getooid in hagelnieuwe shirts van hoofdsponsor Regiobank werd een verdiende zege geboekt. Nadat Sam  van de Besselaar en Nik van Mook de thuisclub op een stevige voorsprong hadden gezet, kwamen de gasten toch nog terug. Het laatste woord was echter aan Thomas Dankers, die een prachtig doelpunt scoorde.

Voordat het weekend aanbrak werd de wedstrijd tussen vierdeklassers HHC’09 en Boxtel afgelast, omdat de vrouw van een lid van de technische staf corona had.

In de vijfde klasse A leed FC Drunen na twee zeges op een rij tegen HSC’28 zijn eerste nederlaag: 1-3. De ploeg uit Heerle was voor trainer Ali Albayrak volstrekt onbekend. “Daarom heb ik ervoor gekozen om de kat uit de boom te kijken, achterover te leunen. Al snel bleek dat die tactiek verkeerd was, maar voordat een en ander kon worden bijgesteld was het al rust. De nederlaag mag ik mezelf aanrekenen.”